Vier clubs willen NK jeugdschaken in drechtsteden

02 mei 2006

PAPENDRECHT - De schaakverenigingen Dordrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht en Papendrecht/Alblasserdam hebben zich kandidaat gesteld voor de organisatie van het Nederlands kampioenschap jeugdschaken voor de jaren 2007, 2008 en 2009. Op dit moment wordt dit toernooi voor het laatst gehouden in Schagen, waar schaakclub Magnus als gastheer optreedt.

De burgemeester van Dordrecht, R.J. Bandell, en de directeur van het Bureau Drechtsteden, G.J. Vogelaar, verwelkomen dit initiatief om de Drechtsteden nadrukkelijker onder de aandacht te brengen.
Het schaakkwartet van de Drechtsteden heeft concurrentie van schaakverenigingen in Groningen en Venlo om het toernooi toegewezen te krijgen van de schaakbond KNSB. De KNSB maakt officieel op 14 juni bekend wie het toernooi krijgt toegewezen.

De kans dat het toernooi naar de Drechtsteden komt lijkt echter groot. Het is al tientallen jaren geleden dat voor het laatst een groot toernooi om een Nederlands kampioenschap in de Randstad is gehouden. Vanwege de goede bereikbaarheid geven veel deelnemers de voorkeur aan een centraal gelegen toernooiplaats. Tweede reden is dat in de Drechtsteden het toernooi voor alle zes de groepen (meisjes en jeugd in drie leeftijdsklassen) in één lokaliteit kunnen organiseren. Een nadeel voor de organisatie in de Drechtsteden is de zeer beperkte beschikbaarheid van goedkope verblijfsaccommodatie voor de deelnemers bij gebrek aan campings en vakantiehuisjes. Aan het toernooi nemen 126 meisjes en jongens deel, van wie voor circa 40 onderdak moet worden geregeld.

Het toernooi zal worden omgeven door tal van activiteiten die met schaken van doen hebben in de vijf gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het accent zal daarbij liggen op het warm maken van jeugd voor het schaken, onder meer met een toernooi voor basisscholen en een voor voortgezet onderwijs, simultaanwedstrijden in winkelcentra en winkelstraten door zeer sterke jonge spelers uit het gebied van de Rotterdamse schaakbond, maar ook een tentoonstelling over schaakkunst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.