Warm lopen voor scholieren (lente) loop

01 mei 2006

PAPENDRECHT - Als onderdeel van de 24e Nationale Lenteloop op 13 mei is de "Scholierenloop" enorm in trek bij de jeugd van Papendrecht en omstreken. Organisator Atletiekvereniging Passaat verwacht ruim 600 kinderen te kunnen verwelkomen, hetgeen betekent dat er ca. 100 lopertjes meer aan de start zullen verschijnen dan in 2005.

Dit succes is mede te danken aan het enthousiasme en de inzet van de scholen om de kinderen deel te laten nemen aan deze prestatieloop. De school met relatief het meeste aantal deelnemers zal de "Wisselbokaal" mee naar huis kunnen nemen Daarnaast is er een jaar gratis lidmaatschap te verdienen voor de 500e ingeschrevene.

De Scholierenloop is verdeeld in 5 te lopen afstanden, daarbij is men uitgegaan van de groepsindeling van de (basis)school. Het betreft een prestatieloop, dus geen wedstrijdloop met prijzen. De aanvangstijden zijn als volgt:

Groep 1 en 2: 400 meter start 10:45 uur
Groep 3 en 4: 800 meter start 11:00 uur
Groep 5 en 6: 1500 meter start 11:25 uur
Groep 7 en 8: 2000 meter start 11:45 uur
Voortgezet onderwijs: 2500 meter start 12:10 uur

Inschrijven voor de jeugdloop is nog mogelijk op de wedstrijddag vanaf 10:00 uur tot 10:30 uur bij de stand "Inschrijven" op het terrein van AV Passaat aan de Andoornlaan. De kosten zijn € 2,50, dit bedrag is inclusief het gebruik van een chip (electronische tijdweergave), een verfrissing en een medaille na afloop!

De Nationale Lenteloop
Dit evenement maakt deel uit van de TopReis loopserie. De hoofdafstand van de Nationale Lenteloop bedraagt 15 kilometer en wordt tegelijkertijd, zowel als wedstrijd en als recreatieloop gelopen. Speciaal voor de recreatielopers wordt voorafgaand aan de 15 kilometer een prestatieloop van 7,5 kilometer gehouden. Hieraan doen ook de deelnemers aan het jaarlijkse Loopgroepproject van de organiserende atletiekvereniging Passaat deel.
De wedstrijd en recreatielopers kunnen inschrijven tot 13:30 uur. Dit kost € 7,50.

Informatie over de "Scholierenloop": theo@vdbout.demon.nl / tel. 078 641 01 77

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.