Grote schoonmaakactie voor Papendrecht

25 april 2006
Grote schoonmaakactie voor Papendrecht

Papendrecht, 25 april 2006 - Medewerkers van de gemeente en inwoners van Papendrecht gingen deze week vier dagen lang zwerfvuil, onkruid, graffiti en meer ‘doornen in het straatbeeld’ te lijf om alle wijken weer van een fris en schoon uiterlijk te voorzien. Denk aan het opruimen van zwerfvuil, het snoeien van overhangend groen of het verwijderen van onkruid uit voortuin en van het trottoir. Van 10-14 spril was er een uitgebreide wijkschouw met de inwoners van de wijken en werd er genoteerd waar er een schoonmaak moest plaatsvinden. Deze week worden waar mogelijk alle aangedragen probleemgevallen aangepakt. Bijzonder om te vermelden is dat de Staringlaan sinds kort een eigen schoonmaakploeg heeft Op 6 mei houden ze hun eigen schoonmaakdag van 10:00 - 12:00 uur. Wie ideeën aan wil dragen of vragen heeft, kan contact opnemen met het meldpunt van de gemeente via telefoonnummer 078-6418911. Via dit nummer kunnen inwoners ook – op de actiedag in hun wijk – eenmalig gratis hun tuin- en snoeiafval laten afhalen. Tijdens de dag in hun wijk kunnen zij verder met vragen, opmerkingen en suggesties terecht bij een kraam centraal in de wijk. Meer informatie hierover en over de actie in het algemeen is te lezen in de brief die de gemeente huis-aan-huis heeft verspreid.

Op maandag werd de actie gehouden in de wijken Westpolder en ‘t Eiland. Hier hielpen naast 260 kinderen ook wethouder Van Leeuwen en de raadsleden Anton Rietveld (CU) en Elma Vergeer (PAB) mee:

Surveillancedienst te paard

Kinderen volop in actie

Het inleverpunt voor volle vuilniszakken.

Wethouder Van Leeuwen (verantwoordelijk voor wijkgericht werken) steekt ook de handen uit de mouwen.

Na afloop krijgen de kinderen een presentje

Ook helpen vrijwilligers uit de wijk mee

Een dag later werd de actie vervolgd in de wijken Molenvliet en Wilgendonk:

Snoei-afval wordt opgehaald

Jonge schoonmaaksters bij de basisscholen aan de Moerbeihof

Er wordt allerlei afval gevonden.

De "drollenvanger"

De info-kraam bij winkelcentrum Wilgendonk

De gum laser om kauwgom te verwijderen

Verdere planning: Op woensdag 26 april waren de wijken Kraaihoek, Middenpolder en de Zeeheldenbuurt aan de beurt en op donderdag 27 april de wijken Oostpolder, Oosteind en de Kooy.
© fotografie: Hans Huisman

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.