Derde plaats Jan Prins op NK marathon

24 april 2006

PAPENDRECHT - Tijdens het Nederlands Kampioenschap Marathon voor Masters, gehouden in Utrecht heeft Jan Prins in zijn categorie H50 een bronzen medaille behaald.

Tweede paasdag van het jaar 2006 stond roodomrand in de agenda van Jan. De ervaren wedstrijdloper, winnaar van talloze wegwedstrijden zou die dag zijn debuut maken op de marathon. Na een trainingsperiode met zware weersomstandigheden treffen de lopers het op de dag zelf ook niet. Het parcours voert de atleten tussen de 12 en de 26 km langs een riviertje waar zij de stevige wind pal tegen hebben. Jan loopt dan in een groepje dat hij na 35 km moet laten gaan. Dan leert hij dan de wetten van de marathon kennen. De laatste kilomers zijn zwaar, uiteindelijk moet hij in het laatste gedeelte zijn tweede positie inleveren. De eindtijd van 2 uur en 52 minuten is echter voldoende voor een ereplaats op het podium. Opnieuw nationaal succes voor een atleet uit de loopselectie van AV Passaat.
Fotografie: Gert-Jan Potuit.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.