Zwemvereniging De Geul na 10 jaar weer kampioen!

24 april 2006
Zwemvereniging De Geul na 10 jaar weer kampioen!

PAPENDRECHT - Zwembad de Hooght was zaterdag 22 april jl. het strijdtoneel van de zinderende kampioenswedstrijd in de ZRO-B zwemcompetitie.
De wedstrijdzwemmers van De Geul haalde de felbegeerde kampioenstitel binnen met een overtuigende voorsprong van 240 punten op zwemvereniging De Wiekslag uit Albasserdam. De 3e plaats ging naar L.A.C. uit Rotterdam.

De Papendrechters gingen de wedstrijd in met een kleine voorsprong van 84 punten. De sfeer zat er van het begin af aan goed in. De wedstrijdzwemmers van De Geul wisten wat er op het spel stond. Menig persoonlijk record sneuvelde dan ook met het felbegeerde kampioenschap in het vizier. Er werd een programma van 21 wedstrijdnummers gezwommen voor diverse leeftijdscategorieën en over verschillende afstanden en zwemslagen. Voor elke wedstrijd telden de prestaties van de 2 beste zwemmers van elk team. De zwemmers van De Geul leverden vrijwel zonder uitzondering een puike prestatie.

Het beslissende programma werd een schitterend gezwommen 400 meter wisselslag voor heren. Toen Wouter de Win en Yuri van Omme beiden een zeer scherpe tijd onder de 5 minuten neerzetten wisten de Papendrechters zich vrijwel verzekerd van de kampioenstitel. Toch was het vooral bij de afsluitende 8x50 meter estafette-wedstrijd dat het enthousiaste publiek het zwembad op haar grondvesten deed schudden. Mogelijk waren het de aanmoedingen van het uitzinnige publiek wat Wouter de Win wederom zijn grenzen deed verleggen als slotzwemmer.

De Geul-zwemmers bedankten direct daarop hun trainers met een echte “tewaterlating”. Alle trainers werden zonder pardon met trainingspak en al in het water gegooid.
Bij de huldiging werd de Kampioensbeker namens het Geul-zwemteam in ontvangst genomen door Senna van Dongen. Alle wedstrijdzwemmers gingen aan het eind van een enerverende middag tevreden en moe met een boeket bloemen naar huis.

ZV De Geul zwemt nu al 10 jaar achtereen in de ZRO-B competitie. De ZRO-competitie is de competitie van de Zwemkring Rotterdam en Omstreken. Alle clubs die aangesloten zijn bij deze kring doen met hun sterkste teams mee aan deze competitie. In totaal gaat het om 32 deelnemende ploegen, verdeeld over 5 niveaus. Papendrecht doet mee aan het op één na hoogste niveau, de B-competitie.

Wie weet wat het volgend jaar gaat worden voor de kampioenen uit Papendrecht!

Kijk voor meer informatie over zwemvereniging de Geul op www.zvdegeul.ontheweb.nl

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.