Jeugdclub schaakclub P/A toch gepromoveerd

19 april 2006

PAPENDRECHT - Papendrecht - Het vierde achttal van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam (het jeugdteam) heeft de laatste extra promotieplaats uit de vierde klasse toegewezen gekregen van de Rotterdamse Schaakbond. Daardoor zal het team volgend seizoen als P/A 3 starten in de 3e klasse, waarin P/A 2 ook speelt.

Om op het hogere niveau goed te kunnen presteren sponsort Kleijn Transport uit Alblasserdam vijf trainingen voor de jongelui door KNSB-trainster Désiree Hamelink uit Spijkenisse. De eerste van die trainingen is op vrijdag 19 mei om 19.00 uur in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat (achter de Willem) in Papendrecht. De training is openbaar - dus iedereen is welkom en vooral jeugdschakers - en duurt ongeveer twee uur.
Op 25 april beginnen de play-offs voor het clubkapioenschap, waarvoor Meinte Smink, Kees van Meerkerk en de nieuwe leden Phillip Kraaiveld en Chiel de Kreek zich hebben geplaatst. In de nacompetitie om de prijzen in groep B strijden Koert Timmerman, Piet de Jonge, Ad Stabij en jeugdlid Pieter Modderkolk, die al met een straatlengte voorsprong is gepromoveerd naar groep A. De strijd om de prijzen in groep C gaat tussen Leon de Bruijn, Jack de Ruijter, Henri Middel en de jeugdleden Martin de Witte en Ramon van der Stelt. Op 25 april begint ook de beker- en zomercompetitie. Belangstellenden voor de club kunnen ook aan de zomercompetitie deelnemen.
Het snelschaakkampioenschap van Papendrecht/Alblasserdam is gewonnen door Bert Terlouw met de fantastische score van 10½ punt uit 11 partijen, voor Kees Brinkman en Kees van Meerkerk. Het rapidtoernooi (15 minuten bedenktijd per speler) is gewonnen door Rob Honing, voor Peter van Wermeskerken en Arie de Kluijver.
Elke dinsdagavond zijn belangstellenden voor de schaakclub van harte welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door hun competitie en vanaf 20.00 uur is dit het domein voor de volwassenen. Op vrijdagavond traint de jeugdselectie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.