Dringend gastouders gezocht

19 april 2006
Dringend gastouders gezocht

REGIO - Waar zijn de gastouders voor Bosnische kinderen? Europa Kinderhulp zoekt met spoed gezinnen in Zuid-Holland die dertig kinderen uit Bosnië in de zomermaanden een vakantie willen bieden. De gezinssamenstelling is niet belangrijk; iedereen die met liefde en geduld een kind wil opvangen kan reageren.

Ieder jaar komen honderden kinderen uit binnen- en buitenland met bemiddeling van Europa Kinderhulp voor een vakantie bij een gastgezin naar Nederland. Hier hebben ze twee tot drie weken de tijd van hun leven. De kansarme kinderen komen stuk voor stuk uit probleemsituaties; thuis is vaak armoede, zijn veel sociale problemen en is er geen geld voor een leuk uitstapje. Een vakantie haalt de kinderen voor even uit de alledaagse ellende en gastouders geven hen een onvergetelijke ervaring mee waar ze met veel plezier op terugzien. De kinderen zijn vooraf geselecteerd door sociale diensten, RIAGG, Leger des Heils en soortgelijke organisaties.

Europa Kinderhulp regio Zuid-Holland zoekt voor dertig kinderen uit Bosnië gastgezinnen. De kinderen komen van maandag 17 juli tot en met vrijdag 4 augustus 2006 voor een kleine drie weken naar Nederland. Ze worden per twee bij een gezin geplaatst; zodat ze zich aan de familie, maar ook een beetje aan elkaar kunnen optrekken.

Ook zoekt EKH nog enkele gastgezinnen voor kinderen uit:
- Duitsland van maandag 24 juli tot en met zaterdag 12 augustus en maandag 10 juli tot en
met vrijdag 28 juli.
- Frankrijk van zondag 2 juli tot en met donderdag 20 juli en woensdag 5 juli tot en met
woensdag 26 juli en zaterdag 22 juli tot en met zaterdag 12 augustus.
- Nederland maandag 24 juli tot en met vrijdag 11 augustus.

Wilt u een kind uit Bosnië of uit één van de andere landen dit jaar een fijne vakantie bezorgen? Hebt u deze zomer een liefdevol plekje voor een kind voor wie een beetje geduld en aandacht al een groot geschenk is? Reageer dan vandaag nog of bel voor meer informatie met Ed Ringelberg tel 078-6149522 of met L.J.M. Groothuis, contactpersonen EKH Zuid-Holland, tel. 0252-373493, e-mail ljgroot@worldonline.nl of kijk op www.europakinderhulp.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.