Passaatjeugd laat zich al vroeg zien

17 april 2006

PAPENDRECHT - In de eerste weken van het nog prille baan seizoen hebben de topatleten van AV Passaat zich al goed laten gelden. Op een moment dat de atleten zich nog midden in de voorbereidingsperiode bevinden, zijn er toch zeer aansprekende prestaties neergezet.

Meest in het oog springend was wederom Patrick Cronie. In Zierikzee liet de Papendrechtse B-junior in een internationaal veld de discus voor het eerst in zijn carrière over de 50 meter gaan. Met een afstand van 50,95 meter staat hij al bijna in de top tien aller tijden van Nederland en ook de 17,02 meter op kogel ruikt aan die status. Tijdens dezelfde wedstrijd wist Rachel van Harlingen (meisjes C) de 80 meter Horden met ruime voorsprong te winnen in 12,95 sec. en werd zij tweede bij het kogelstoten met 11,06 meter. C-junior Mathijs Huisman liet van zich spreken met twee eerste plaatsen (800 meter in 2.30,72 min en 9,23 meter op kogel) en een tweede plaats op discus met een persoonlijk record van 26,18 meter.

In Papendrecht wist Roy Hoornweg de 1500 meter winnend af te sluiten in een nieuwe clubrecordtijd van 4.20,0 minuut. Andere nieuwe clubrecords waren er voor D-junior Devin van Wageningen met een tijd van 3.16,2 minuut op de 1000 meter en een evenaring op de 80 meter sprint van Robin Borsje (D-junior) met 11,5 seconde. Sanne Korteland kon haar persoonlijke record op de 3 kilo kogel verbeteren tot een afstand van 10,07 meter, waarmee zij voor het eerst de 10 meter barrière verbrak.

Meerkampster Lieke Bakker (B-junior) kon terugkijken op een zeer geslaagde comeback na haar meniscusoperatie van juni vorig jaar. Ondanks de trainingsachterstand vanwege de revalidatie liet zij met drie nieuwe persoonlijke records een NK waardige serie zien tijdens de blokmeerkamp in Huizen. Op de 100 meter sprint bleef zij ondanks de stevige tegenwind en kou met 13,12 seconde slechts 5-honderste van het clubrecord van Sanne Korteland verwijderd. Op kogel verbeterde Lieke zich met bijna een halve meter tot 10,58 meter. In haar eerste wedstrijd verspringen sinds ruim 1½ jaar kwam Lieke uit op 4,92 meter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.