Z.V. de Geul bereidt zich voor op cruciale kampioenswedstrijd

13 april 2006

PAPENDRECHT - Op zaterdag 22 april a.s. wordt in zwembad de Hooght de kampioenswedstrijd gezwommen voor de ZRO-B competitie. Zwemvereniging De Geul uit Papendrecht maakt een bijzonder grote kans dit jaar kampioen te worden. De wedstrijd begint om 13:30 uur. Direct na afloop van de wedstrijd vindt omstreeks 16.00 uur de huldiging plaats.

De Papendrechtse wedstrijdzwemmers strijden om het kampioenschap tegen naaste concurrenten De Wiekslag uit Alblasserdam en LAC uit Rotterdam. Na 4 wedstrijden eerder dit seizoen leidt De Geul met 16.651,06 punten, direct gevolgd door De Wiekslag met een achterstand van slechts 83,79 punten.
Als De Geul de zwemprestaties van de voorafgaande wedstrijden weet te handhaven ligt de kampioenstitel voor het eerst sinds 1996 binnen bereik.

Hoofdtrainster Henny van der Perk ziet dit jaar de trainingsinspanningen van haar hechte groep zwemmers beloond met uitstekende prestaties. Iedere week wordt er door de zwemmers op trainingsschema's van Peter Visser maar liefst vier keer getraind met vrijwel elke zaterdag wedstrijden. Dat vraagt discipline en doorzettingsvermogen van de sporters, en een toegewijd trainersteam.

ZV De Geul zwemt nu al 10 jaar achtereen in de ZRO-B competitie. De ZRO-competitie is de competitie van de Zwemkring Rotterdam en Omstreken. Alle clubs die aangesloten zijn bij deze kring doen met hun sterkste teams mee aan deze competitie. In totaal gaat het om 32 deelnemende ploegen, verdeeld over 5 niveaus. Papendrecht doet mee aan het op één na hoogste niveau, de B-competitie.

Het belooft zaterdagmiddag zeker nagelbijtend spannend te worden in zwembad De Hooght.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.