Inloopavond oostpolder-de Kooy goed bezocht

12 april 2006

PAPENDRECHT - Op maandagavond 10 april jl. heeft het wijkplatform Oostpolder-De Kooy een inloopavond gehouden in wijkgebouw “de Kooijker” aan de Pieter Zeemanlaan.

Ruim 60 bewoners gaven gehoor aan de uitnodiging van het wijkplatform, die via nieuwsbrieven huis aan huis verspreid is in de wijk.

Na een hartelijk welkom door de voorzitter, de heer Cees Teeuw, werd allereerst het woord gegeven aan de heer Ton de Jong, medewerker van de gemeente Papendrecht. De heer De Jong gaf een uitleg over de op handen zijnde reconstructie van de Albert Schweizerstraat e.o. Betrokken bewoners waren hier al van op de hoogte, zij hebben allen een enquêteformulier van de gemeente ontvangen. Naast het ophogen van bestrating wordt ook het rioolstelsel vernieuwd. Gemeente en bewoners streven in samenwerking naar het realiseren van een gescheiden stelsel van schoon (regen)water en vuil water. Veel bewoners kwamen tijdens de inloopavond met tips, opmerkingen en vragen voor de gemeente. Naast deze extra informatie krijgen bewoners nog volop de gelegenheid om te reageren en mee te denken over het eerste ontwerp. Suggesties, vragen en wensen worden geïnventariseerd op een informatieavond waarvoor men per brief wordt uitgenodigd. Het definitieve ontwerp wordt na ter inzagelegging, in de tweede helft van 2006 uitgevoerd.

De avond werd vervolgd met een gedachtewisseling over allerhande zaken ter verbetering van de wijk. Er werden door bewoners tal van zaken aangedragen zoals het harde rijden op de Visschersbuurt, de hondenpoep in speeltuintjes, paardenpoep op de trottoirs en nog andere aandachtspunten. De wijkcoördinator van de gemeente, Leni van Mourik, gaf naar aanleiding van deze opmerkingen, een korte uitleg over de werking van het meldpunt van de gemeente waar per telefoon, en binnenkort via de website van de gemeente, dit soort zaken gemeld kunnen worden. Hoe te melden staat week in week uit in het Papendrechts Nieuwsblad. Mevrouw Van Mourik vroeg de aanwezige bewoners om actief mee te denken over verbetering van de wijk op allerlei gebied zoals verkeer, speelplaatsen, activiteiten voor bijvoorbeeld oudere jeugd, groenvoorziening, kortom alles wat er in de wijk leeft. Het wijkplatform kan met deze informatie nog beter functioneren en wensen of suggesties van bewoners, samen met de gemeente omzetten in projecten die vervolgens ook uitgevoerd kunnen worden.

Het derde gedeelte van de inloopavond werd gevuld met een fotopresentatie van historisch Papendrecht. De heer Theo Viveen van de Stichting Dorpsbehoud gaf na een korte inleiding een overzicht van foto’s, zoals de wijk en omgeving er eens uitgezien heeft. Rond 22.00 uur was de avond afgelopen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.