Kinderen kiezen eigen speelvoorziening

12 april 2006
Kinderen kiezen eigen speelvoorziening

PAPENDRECHT - De nieuwe wethouder Maria Zaal heeft haar eerste publieke optreden als wethouder achter de rug.
Ze heeft enkele kijkdozen geselecteerd die kinderen van 7 t/m 12 jaar in Interval hebben gecreëerd tijdens de workshop ‘Ontwerp je eigen speeltuin’. De bedoeling van de middag was dat de kinderen al tekenend, kleurend, plakkend en spelend hun voorkeuren voor speeltoestellen laten blijken.

Vorige week was er een soortgelijke middag voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Zij hebben onder andere placemats gemaakt. Over de 100 kinderen hadden zich aangemeld om op een creatieve manier met de gemeente mee te denken over de vernieuwing van speelvoorzieningen. Naast de workshops benadert de gemeente jongeren tussen 13 en 16 jaar om ook hun inbreng te geven.

Elk jaar worden in een Papendrechtse wijk de speelvoorzieningen vernieuwd. Dit jaar is de wijk Westpolder aan de beurt. De inbreng van kinderen en jongeren is daarbij van groot belang. Omdat de wijk Westpolder een grote wijk is met veel speelvoorzieningen, wordt de inbreng van kinderen en jongeren intensief aangepakt. De conclusies die uit deze aanpak voortvloeien, kunnen de komende jaren worden geprojecteerd op andere wijken.

Na de workshops stelt de gemeente een top 10 op van meest gevraagde speeltoestellen en gaat die vervolgens op de 24 locaties in de wijk Westpolder intekenen. De resultaten van de twee middagen worden verwerkt tot een reëel plan, dat over enkele weken in de hal van het gemeentehuis te bekijken is.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.