Uitslag bekerwedstrijd VVHP

10 april 2006

PAPENDRECHT - De Vereniging Van Hondenbezitters Papendrecht heeft het afgelopen weekend een bekerwedstrijd Distance Controll georganiseerd voor de leden van “Sport en Spel”, hier namen 21 baasjes aan deel met hun hond.
Distance Controll is een moeilijk onderdeel van Sport en Spel omdat de honden een parcours aflopen waarbij ze heel goed onder appèl moeten staan, ze mogen niet uit de band springen, met zo min mogelijke commando’s alle oefeningen netjes volgend achter elkaar. Alleen deelnemers die hun honden los goed onder appèl hadden kwamen in aanmerking voor de bekerwedstrijd, voor een klein deel hondensporters was het een oefening. Iedereen kreeg in ieder geval een kans om zich te bewijzen met hun hond. Het was een groot parcours waarbij de deelnemers duidelijk moesten laten zien welk commando ze voor wat gebruikte.

Omdat de V.V.H.P. 25 jaar bestaat heeft de vereniging besloten dat er bij iedere gehouden wedstrijd van “Sport en Spel” dit jaar een 1ste prijs, een 2de prijs en een 3de prijs uitgeloofd zou worden.
Het werd een spannende strijd, want dit alles werd door 4 keurmeesters afzonderlijk beoordeeld het maximale aantal punten die behaald konden worden was 200 punten, maar het was zwaar.
Beoordeeld werd; Het links volgen; Het rechts volgen; Het halt houden(hierbij moesten de honden ineens stil blijven staan op het commando);Het commando zit; Het commando down/af; Het voorkomen/en aan de voet; Het blijven op de daarvoor aangewezen plaats; Het vooruit sturen (dit is een moeilijke oefening waarbij de hond een aardig aantal meters vooruit gestuurd wordt en waarbij de hond vanaf die positie een commando krijgt zit/of down die hij vervolgens moet opvolgen).
Natuurlijk werd er ook gekeken hoe goed de deelnemers hun hond onder appél hadden.

Er deden deze ochtend ook beginnelingen mee, voor de baasjes was dit nieuw en de honden waren soms nog erg onbesuisd , maar het was ook voor deze groep nieuwkomers een goede oefening.

1ste is deze ochtend geworden Corrie Melkert met haar hond Senna met maar liefst 195,2 pnt.
2de is geworden Gerda Mulder met haar hond Bono, zij behaalde 194,4 pnt.
3de is geworden Goof Verbree met zijn hond Lucky, hij behaalde 193,2 pnt.
4de Annelieke Stegging met haar hond Caspertje behaalde 193,1pnt.
5de Anneke van der Perk met haar hond Lady behaalde 191,7 pnt.
6de Nel van der Giessen met haar hond Kai behaalde 191 pnt.
7de Riet van Lit met haar hond Bo behaalde 188,2 pnt
8ste Leni Rijks met haar hond Casper behaalde 185,3 pnt.
9de Corrie Melkert met haar hond Astor behaalde 183,6 pnt.
10de Monique van der Broeck behaalde 174,6 pnt.
11de Bianca Boekee met haar hond Thyra behaalde 170,2 pnt.
12de Ida Bax met haar hond Roan behaalde 157,6 pnt.(een nieuweling)
13de Gabrielle Klootwijk behaalde met Inu 155,7 pnt.
14de Ans Mook met haar hond Zoe behaalde 136,1 pnt. (een nieuweling)

Petra Klinzing met Bobby, Agnes van Wees met hond Tommy, Monique Raar met Penya, Tina de Weijer met Beau, Reggy Lapré met Mike, Patricia Jager met Scooby en Rieks van Gangelen met Loyd waren allen nieuwelingen en zij scoorden allen net onder de honderd pnt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.