Laatste ronde competitie voor de Geul

10 april 2006

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in het Papendrechtse zwembad de Hooght de laatste ronde gezwommen van de landelijke KNZB competitie. Door de zwemmers van de Geul werd een prima prestatie geleverd, met zeer veel persoonlijke records en 27 individuele medailles. De meest opvallende PR’s kwamen op naam van Fiona van Dongen, met een PR van 20 seconden op de 200 vrij, en Nick Tiesema, die op de 200 rug ruim 16 seconden van zijn tijd afzwom.

De wedstrijd begon met twee estafettes: de 4x50 vrij meisjes jeugd, met een tweede plaats voor de Geul, en de 4x50 wissel jongens junioren, die een derde plaats opleverde.
De jongste zwemmers zwommen 100 wissel, met een eerste plaats voor Yaro Roodenburg en een derde plaats voor Djamari Oetringer. In de categorie minioren 6 was er goud voor Femke van der Linde op de 50 vlinder en zilver op de 100 vrij. Bij de jongens zwom Jesse de Win naar brons op de 50 vlinder en zilver op de 100 vrij en Chris Verhoek deed precies het omgekeerde: zilver op de 50 vlinder en brons op de 100 vrij. De 200 vrij bij de junioren leverde Jasper de Win het zilver op, bij de 50 school was het zilver voor Bas van den Sigtenhorst. Bij de 50 school meisjes eiste Naomi Mannee het zilver op en het brons was hier voor Romy Hoenderop. De 100 wissel bij de meisjes jeugd was een onderonsje van Geul dames: Chantal van der Perk werd eerste, Senna van Dongen tweede en Evelien van Leeuwen derde. Ook op de 200 rug ging Chantal met het zilver aan de haal en Senna van Dongen eiste het brons op. Senna tikte vervolgens op de 100 vrij meisjes senioren als tweede aan. Martijn de Win pakte twee keer goud en wel op de 100 rug en de 100 vrij in de categorie jongens jeugd.

De Geul heren deden goede zaken deze wedstrijd: Wouter de Win sloot zowel de 100 vrij als de 200 wissel als de 50 vrij af met een eerste plaats, Yuri van Omme bleef goed in zijn spoor met een tweede plaats op de 100 vrij en de 200 wissel en Ivan van Omme eiste op de 50 vrij het zilver op. Bij de dames maakte Chantal van der Perk indruk door als jeugdzwemster het zilver te winnen op de 200 wissel.
Tot slot werden er nog drie estafettes gezwommen. De 4x50 vrij jongens junioren werd door Jeroen van Dijk, Jasper de Win, Bas van den Sigtenhorst en Chris Verhoek winnend afgesloten. De 4x25 school voor minioren leverde een tweede plaats op en de 8x50 vrij tenslotte een derde plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.