Huidige regelgeving niet eenduidig over vervangen van oeverbeschoeiingen

10 april 2006
Huidige regelgeving niet eenduidig over vervangen van oeverbeschoeiingen

PAPENDRECHT - De regels over de vervanging oeverbeschoeiingen zijn onduidelijk en soms zelfs tegenstrijdig. Dat is de conclusie die de gemeente Papendrecht trekt na uitgebreid onderzoek door onafhankelijke externe deskundigen. Door de complexe materie is dit onderzoek pas onlangs afgerond. Het college van burgemeester en wethouders besluit medio april hoe om te gaan met de uitkomsten van dit onderzoek.

Bewoners en raadsleden stelden vragen toen de gemeente enkele maanden geleden in de wijk Molenvliet de oeverbeschoeiing verving. Oeverbeschoeiing kan namelijk behandeld zijn met creosoot, een soort impregneermiddel dat onder bepaalde omstandigheden schadelijk kan zijn voor het milieu. Omdat de gemeente elk risico op aantasting van de gezondheid van omwonenden dan wel van het milieu wil uitsluiten, staakte zij onmiddellijk de werkzaamheden. Externe bureaus werden vervolgens ingeschakeld om de juridische en milieu-aspecten te doorgronden.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.