Oplegger door de grond gezakt

05 april 2006
Oplegger door de grond gezakt

PAPENDRECHT - In de gemeente Papendrecht geldt een parkeerverbod voor vrachtwagens, uitgezonderd de speciaal daarvoor aangewezen plaatsen, zoals bijvoorbeeld de Loswalweg. Dat de gemeente die regels niet zo maar opstelt, ondervond een vrachtwagenchauffeur, die zijn oplegger met lading gestald had op de parkeerplaats naast de sportvelden bij de rotonde Westkil/Noordkil.

Om te voorkomen dat hij ’s morgens vroeg vanuit Papendrecht naar Spijkernisse moest rijden om zijn vrachtwagen te halen en daarna weer langs Papendrecht naar het oosten te rijden, zette hij zijn oplegger met container op de parkeerplaats. De trekker, zo noemt men dit type vrachtwagen, had hij ’s nachts in zijn voortuin geparkeerd.

Verbaasd keek hij, ’s morgens om 6 uur, uit zijn ogen toen hij zag dat de oplegger scheef stond. De poten, die hij ’s avonds had uitgedraaid, waren geheel in de grond weggezakt.
Een opgeroepen bergingsbedrijf is een uur bezig geweest om de oplegger op een veilige wijze recht te krijgen en aan de trekker aan te koppelen.

De poten zijn finaal door de grond gezakt. Het transportbedrijf zit met meervoudige kosten: de chauffeur kon pas na enige uren zijn weg vervolgen. Behalve de kosten van het bergingsbedrijf, zal de gemeente Papendrecht voor de herstelkosten van de parkeerplaats ook een rekening indienen.

Volgens een ambtenaar van de gemeente Papendrecht, dhr Borghuis, heeft de chauffeur nog geluk gehad. Als er op die plek een water- of gasleiding had gelegen, dan zou die leiding ook beschadigd kunnen raken met alle gevolgen van dien.
Dhr. Borghuis waarschuwde dat de gemeente Papendrecht de komende tijd wel eens streng zou kunnen gaan controleren op vrachtwagens die in de woonwijken geparkeerd staan. Zeker op deze parkeerplaats, waar met enige regelmaat vrachtwagens geparkeerd staan.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.