Prima afsluiting seizoen schaakclub

04 april 2006

PAPENDRECHT - Het eerste achttal van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft het schaakseizoen waardig afgesloten. Het Capelse CSV 2 kreeg met 6-2 een pak slaag. De opgaande lijn die P/A 1 gedurende het seizoen oppakte heeft daarmee geresulteerd in een keurige tweede plaats in de 2e klasse C van de Rotterdamse Schaakbond, vlak voor Sliedrecht 3. Messemaker 3 uit Gouda is kampioen geworden. CSV 2 behoort tot de degradanten.

Voor P/A 1 wonnen Meinte Smink, Kees Brinkman, Kees van Meerkerk, Hans van den Beukel en Chiel de Kreek. Bert Terlouw en Marius de Wit speelden remise en alleen Piet de Jonge verloor door een vroege misgreep. De jeugd bij schaakclub P/A heeft dit seizoen flink van zich doen spreken, zowel in de onderlinge competitie bij de senioren als met het vierde team van de club. Om hun ontwikkeling te bevorderen treedt Kleijn Transport in Alblasserdam op als sponsor voor vijf speciale trainingen door de Nederlands meisjeskampioene van 1999 Désiree Hamelink uit Spijkenisse. Zij is trainer B van de KNSB. Op vrijdagavond 19 mei verzorgt zij de eerste, een openbare, van de Kleijn-trainingen.

In de onderlinge competitie van de schaakclub blijven de jongelui die dit seizoen voor het eerst bij de senioren meespelen vrolijk punten sprokkelen. Pieter Modderkolk (14 jaar) speelt in het nieuwe seizoen in de A groep. Nadat hij eerder al periodekampioen van de C-groep werd, is hij nu niet meer in te halen in groep B. In de tweede periode won Martin de Witte de C-groep en hij is de voornaamste kandidaat Pieter te vergezellen naar de hoogste afdeling in de club. Met nog één ronde te spelen is Ramon van der Stelt zeker van de titel in de C-groep en dus promotie naar B.

Op 11 april is het snelschaaktoernooi van de club, op 18 april de laatste ronde van de derde periode van de onderlinge competitie en op 25 april beginnen de play-offs voor het clubkapioenschap, de beker- en zomercompetitie. Belangstellenden voor de club kunnen ook aan de zomercompetitie deelnemen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.