Drukbezocht passieconcert van het menorahkoor

04 april 2006
Drukbezocht passieconcert van het menorahkoor

PAPENDRECHT - Het was gezellig vol op zaterdag 1 april in de Morgensterkerk in Papendrecht. Voor zo'n 200 luisteraars gaf het Menorahkoor haar passieconcert

Na het welkomswoord van de voorzitter Heine Tillema, opende organist Arie de Bruijn de avond met "Passacaglia in d" van D. Buxtehude, gespeeld op het Verschuren orgel van de Morgensterkerk. Hierna zong het Menorahkoor "Nimm von uns, Herr, du treuer Gott" van D. Buxtehude. Henk van Andel dirigeerde zowel het Menorahkoor als ook het strijkensemble en het orgel. Vervolgens werd in een orgelsolo "Vater unser im Himmelreich" van D. Buxtehude ten gehore gebracht.

Het middendeel van het concert bestond uit orgelsolo's en gezongen koralen van J.S. Bach: "Christus, der uns selig macht" en "Ach grosser Köning" uit de Johannespassion en "O Haupt voll Blut und Wunden" uit de Matthäuspassion. Dit werd gevolgd door "Jesu, meine Freude" van D. Buxtehude. Hierbij traden de solisten Christel de Bruijn en Piet Luijten op. Terwijl buiten het daglicht was verdrongen door de nacht, sloot Christel de Bruijn haar solo af met de woorden: "Gute Nacht gegeben". De stilte werd gevolgd door de Suite uit "Banchetto Musicale" welke
door het strijkensemble op mooie wijze ten gehore werd gebracht. Het slotlied was "Jesu, meine Lebens Leben" van D. Buxtehude. Na een spetterende ovatie was het slotwoord aan de voorzitter Heine Tillema.

Heine bedankte nogmaals de gastleden voor hun deelname. Tijdens de generale repetitie hadden alle gastleden als dank een passieroos ontvangen. Ook was er een passieroos gegeven aan de concertcommissie, bestaande uit Denny Nanning, Fred Stoevenbeld, Joke de Wit en Hanneke Rolloos. Hierna werden bloemen gegeven aan de dirigent, de organist, het
strijkensemble en de solisten, maar ook aan de koster van de Morgensterkerk Aart van Tilburg en de muziekverzorger Jan Links. Foto: Steven van Valen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.