Maaltijdvrijwilligers gezocht

23 maart 2006
Maaltijdvrijwilligers gezocht

PAPENDRECHT - De SWOP (Stichting Welzijn Ouderen Papendrecht) is op zoek naar vrijwilligers die de maaltijdendienst willen versterken.
Elke week is een team van ongeveer vijfentwintig vrijwilligers actief om ouderen thuis een warme maaltijd te bezorgen. Het gaat hierbij om koelversmaaltijden, die de mensen zelf in de magnetron weer warm maken. Deze maaltijden worden bezorgd op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

Op deze bezorgdagen gaan twee vrijwilligers samen heel Papendrecht door. Volgens een vaste route bezorgen ze één of meer maaltijden bij de klanten van de maaltijdendienst. De ochtendroute telt op dit moment zo’n 50 adressen en duurt gemiddeld 3 uur. De middagroute telt ruim 30 adressen en duurt gemiddeld 2 uur. De bezorging gebeurt met een bestelwagen van de SWOP. Daarnaast is er een vrijwilliger die in de flat aan de P.S. Gerbrandystraat maaltijden thuis bezorgd.

Men zoekt in ieder geval enkele mensen die een rijbewijs hebben. Maar ook zonder rijbewijs is het mogelijk om aan te melden als vrijwilliger. Omdat er bij het bezorgen veel gelopen moet worden is het wel belangrijk dat u goed ter been bent. Leeftijd is niet van belang.
Bij het indelen van de bezorgers wordt uiteraard rekening gehouden met uw eigen mogelijkheden. Er zijn geen vaste koppels, waardoor u al snel veel verschillende vrijwilligers ontmoet. Dat doet u ook tijdens de maandelijkse roosterbesprekingen. Iedere vrijwilliger wordt gemiddeld één ochtend of middag per week ingezet, maar in geval van ziekte of vakantie kan dat wat vaker zijn.

Tot slot zoekt de SWOP twee vrijwilligers die elke week de ingevulde menukeuzeformulieren kunnen controleren. Dit gebeurt altijd op dinsdagmiddag en neemt gemiddeld twee uur in beslag. Om uzelf op te geven, of voor meer informatie, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de SWOP. Telefoonnummer: 6154741.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.