Ferme eindspurt schaakteams

20 maart 2006

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft de scoringsdrift van de P/A achttallen in de afgelopen maanden voortgezet. Nu werd SO Rotterdam 5 in eigen huis verslagen met 2½ - 5½. Daarmee is P/A 1 opgeklommen naar de tweede plaats in de 2e klasse C van de Rotterdamse Schaakbond.

P/A 1 kan koploper Messemaker 3 nog inhalen als Sliedrecht 3 in de laatste wedstrijd de Gouwenaren op een nederlaag trakteert. P/A 1 krijgt in zijn laatste wedstrijd het al gedegradeerde CSV 2 op bezoek. In de wedstrijd tegen SO Rotterdam 5 zorgden Bert Terlouw, Meinte Smink, invaller Phllip Kraaiveld en Piet de Jonge voor de winstpunten, terwijl Kees van Meerkerk, Kees Brinkman en Marius de Wit een remise behaalden. Alleen Hans van den Beukel moest zijn koning omleggen.
De P/A teams begonnen het seizoen in september slecht, maar in december zetten met name P/A 1 en het jeugdteam P/A 4 zich ferm aan het scoren, korte tijd later overgenomen door P/A 2. Het jeugdteam is geëindigd op een eervolle tweede plaats in de 4e klasse C en P/A 2 heeft zich krachtig opgewerkt naar het midden van de ranglijst, met nog één wedstrijd te spelen. Alleen P/A 3 bleef het hele seizoen teleurstellen.

In de onderlinge competitie van Papendrecht/Alblasserdam blijven de naar de seniorencompetitie overgestapte jeugdspelers klimmen. Pieter Modderkolk en Martin de Witte, die eerder uit groep C naar groep B promoveerden, bezetten nu de beide plaatsen die recht geven op promotie naar de hoogste groep. Zij hebben een behoorlijke voorsprong op hun volgers. Ramon van der Stelt kan de promotie van groep C naar groep B nauwelijks meer ontgaan.

In april wordt de onderlinge competitie afgerond en gevolgd door de beker- en zomercompetitie. Nieuwe leden en belangstellenden kunnen daaraan deelnemen. Zij zijn altijd welkom op dinsdagavond in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat (achter de Willem) vanaf 19.45 uur. De jeugd heeft daar les vanaf 18.45 uur, terwijl de jeugdselectie op vrijdagavond vanaf 19.00 uur traint. Ook jeugdspelers zijn welkom om vaqn de sfeer op de club te proeven of om direct lid te worden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.