Tevreden over de dienstverlening van uw Sociale Dienst?

20 maart 2006

PAPENDRECHT - Een groep klanten van de sociale dienst krijgt binnenkort een vragenlijst in de bus over de dienstverlening van de sociale dienst. Bent u tevreden, welke zaken lopen soepel en waar kunnen volgens u verbeteringen worden doorgevoerd zijn voorbeelden van vragen die worden gesteld.


De vragenlijst wordt niet alleen verstuurd binnen de gemeente Papendrecht, ook de sociale diensten van Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht en Zwijndrecht werken mee aan dit zgn. klanttevredenheidsonderzoek en versturen de vragenlijst.


De genoemde diensten werken vanaf 1 januari 2007 samen in een Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD). Een professionele en efficiënte dienstverlening is voor deze dienst én voor de klanten van belang. De uitkomsten van het onderzoek helpen het streven daarnaar vorm te geven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.