Nieuwe coalitie gaat voor sober theater

15 maart 2006

PAPENDRECHT - Op maandag 13 maart werd er gesproken over het wijkgericht werken, het zwembad, het ‘creosoot-vraagstuk’ in Molenvliet, de parken die een opknapbeurt nodig hebben, het peuterwerk, de veiligheid en nog meer.

Op veel van deze punten gaat het lukken om een gezamenlijke richting te formuleren. Na een ruim uur van intensieve discussie werd geconcludeerd dat met name op de vraagstukken van het theater en het parkeren in het centrum, nog verder doorgesproken moet worden.

Het theater
Door de kiezersuitspraak van 7 maart is het ‘theater aan de dijk’ van de baan. Maar wordt het nu het opknappen van de huidige Willem, of een multifunctioneel gebouw in het Vondelpark, of is er nog een andere reële mogelijkheid? Het financiële plafond gaat flink omlaag, ten opzichte van de 11,7 miljoen van het theaterplan. Ook de jaarlijkse exploitatielasten mogen niet te hoog zijn. Het belangrijk dat de Papendrechtse bevolking het laatste woord heeft, waarbij bijvoorbeeld twee of drie mogelijkheden voorgelegd worden aan de bevolking door middel van een volksraadpleging.

Er moet een reëel financieel meerjarenperspectief zijn. De gesprekspartners willen goed in kaart hebben of er voor de andere belangrijke voorzieningen in Papendrecht voldoende budget overblijft. Het zwembad moet worden vernieuwd, zonder dat de prijs van het toegangskaartje opeens fors stijgt. Ook de sporthallen en parken moeten worden opgeknapt. En er ligt nog het vraagstuk van het parkeren in het centrum dat nog moet worden opgelost.

Afgesproken wordt dat André Vogel (CDA) en Anton Rietveld (ChristenUnie) een aantal vragen nader gaan uitzoeken. Joop Tegelaar (PvdA), Fred Hoek (CDA) en de informateur nemen het financiële aspect van de diverse noodzakelijke investeringen voor hun rekening. Met alle verzamelde antwoorden zullen ze volgende week woensdag of donderdag het gesprek op dit punt voortzetten.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.