Passaat atleten actief tijdens atletiekinterland

13 maart 2006

DUSSELDORF - In de nieuwe L.T.U. Arena in Dusseldorf heeft de top van de Nederlandse atletiek B-junioren een interland afgewerkt tegen de jeugd van Nordrhein-Westfalen. Onder de deelnemers van Nederland bevonden zich twee Passaat atleten, Patrick Cronie op kogel en hink-stapsprong en Sanne Korteland op hink-stapsprong. Beide kregen de uitnodiging van de KNAU op basis van hun goede prestaties tijdens de NK indoor van 18 februari.

Wennen
Sanne moest nog een beetje wennen aan het feit dat dit haar eerste interland was. Haar eerste twee sprongen waren fout. Met de derde kwam tot in de 10,80. Ook de vierde ging mis, maar daarna leek Sanne zich toch knap te herpakken. Na nog een poging in de 10,80 (volgens trainer Roy Cronie de technisch beste poging), bleek Sanne het beste voor het laatst te hebben bewaard met een afstand van 11,19 meter. Dit was goed voor een derde plaats op dit onderdeel en zij was daarmee de beste Nederlandse.
Atleet van de dag
Voor Patrick begon de dag met kogelstoten, zijn favoriete onderdeel. De beide Nederlandse deelnemers begonnen de wedstrijd met een matige poging van in de 13 meter, waardoor de Duitsers met 17,64 meter dachten dit onderdeel in de knip te hebben. Poging twee van Patrick liet met 15,06 meter al wat verbetering zien, maar het was zijn derde poging die het klassement op zijn kop zette. Opnieuw kwam de “draai”, net als in Gent, er goed uit, wat resulteerde in een afstand van 17,72 meter. Dit was weer een verbetering van zijn eigen clubrecord. Met deze fraaie afstand ging Patrick met wat meer risico voor de 18 meter, maar door dit genomen risico werden de laatste drie pogingen ongeldig. Het resultaat op kogel bezorgde Patrick behalve de eerste plaats ook nog de titel van “atleet van de dag”.

Tweede goud
Ook Patrick’s tweede onderdeel, het hink-stapspringen, was goed voor goud, maar dit moest er wel uitgeperst worden. Na pogingen van 12,98 meter, 12,95 meter, ongeldig en 13,12 meter stond Patrick derde achter twee Duitse atleten, waarvan de beste een afstand van 13,61 meter had overbrugd. Tijd voor Patrick om te gaan gokken. De vijfde poging werd overgeslagen om een benen wat meer rust te gunnen voor de laatste poging. De rust deed Patrick goed, want in die ultieme poging ging Patrick met 10 cm over de nummer 1 heen en landde hij na 13,71 meter in het zand. Dit was meteen ook Patrick’s tweede clubrecord deze dag.

Einde indoorseizoen
Ondanks de prestaties van de Passaat atleten werd de interland met 120 tegen 112 verloren. De meisjes hadden op zich nog wel van de Duitse meisjes gewonnen, maar vooral op de loopnummers waren de Duitse jongens superieur. Deze wedstrijd was meteen de laatste indoorwedstrijd van dit seizoen. Patrick en Sanne zullen op zaterdag 1 april te bewonderen zijn op de eigen baan aan de Andoornlaan, als Passaat daar haar traditioneel druk bezochte Openingswedstrijd organiseerd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.