Heftige strijd bij de clubkampioenschappen

13 maart 2006

PAPENDRECHT - Zaterdag 11 maart 2006 vonden in zwembad De Hooght de jaarlijkse Clubkampioenschappen plaats van de afdeling wedstrijdzwemmen van zwemvereniging De Geul uit Papendrecht.

Tevens was er gelegenheid om te zwemmen voor een Brevet. Een brevet is een soort certificaat met daarop vermeld de te behalen eisen per zwemslag. Zo moet iemand die bijvoorbeeld brevet 2 wil gaan halen onder drie van de vier tijden blijven. 25 m. Schoolslag in 27 seconden, 25 m. Borstcrawl in 23 sec., 25 m. rugcrawl in 27 sec. en tenslotte de 25 m. Vlinderslag in 30 sec. Dus ieder jaar is er weer volop spanning of het beoogde brevet gehaald zal worden en dat was dit jaar een record aantal.

De strijd om de Clubkampioenschappen was dit jaar bijzonder heftig, want de onderlinge concurrentie is in de meeste categorieën bijzonder groot. Onder het totale deelnemersveld van 66 zwemmers waren in totaal 18 felbegeerde titels Clubkampioen 2006 te verdelen, namelijk 9 voor de jongens en 9 voor de meisjes vanaf de leeftijdscategorie 8 jaar en jonger t/m de Masters heren en dames.

De volgende zwemmers en zwemsters mogen zich een jaar lang Clubkampioen van De Geul noemen: Sabrina de Graaf, Ben Muller, Yaro Roodenburg, Djamari Oetringer, Jesse de Win, Chadassa Mannee, Tim Muller, Femke van der Linde, Chris Verhoek, Rachel Muller, Jasper de Win, Chantal van der Perk, Yordi Oetringer, Rianne Bunschoten, Wouter de Win, Mariska van Leur en Arjan van Tilburg.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.