Winst voor instappers, verlies voor jeugd A

13 maart 2006

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag hadden de Instap-turnsters van Olympia hun 3de wedstrijd van het Rayon Turn Toernooi. In Papendrecht moesten de meisjes het opnemen tegen DSS Oud-Alblas. Het werd een spannende strijd, waarin na twee toestellen het verschil tussen beide ploegen maar 0.90 punten was in het voordeel van DSS. Uiteindelijk bleek Olympia toch sterker te zijn dan DSS uit Oud-Alblas. Met een totaal van 177,80 voor Olympia en 170,60 voor DSS, was de winst met ruim 7 punten verschil voor Olympia.

Individueel hebben de meiden van Olympia het erg goed gedaan. Voor de volgende wedstrijd zullen de meisjes nog wel erg hard moeten oefenen, maar bij winst is de kans op een plekje in de finale groot. Op 15 april moeten de instap meisjes van Olympia het opnemen tegen DVO in Dordrecht.

’s Middags was het de beurt aan de jeugd A meiden. Het team bestaat uit zes turnsters en OKK Gorinchem kwam op bezoek. Ondanks dat de meiden zich behoorlijk verbeterden ten opzichte van de vorige wedstrijd was het niet voldoend om de winst binnen te slepen. OKK Gorinchem won met 164.00 tegen 160.60. De eerste plaats ging naar Eva Muhlbacher met 33.70. Op de gedeelde tweede plaats eindigde Lisanne Kuntz van Olympia en Kisten Beldingh, beiden met 33.40. Lisanne turnde een goede wedstrijd met onder meer een 8.60 op balk en een 8.70 op brug. Eline Boot eindigde als vierde met 32.70. Laura Hensbergen behaalde de achtste plaats met 31.70. Gedeeld op de negende plaats eindigden Laura Troost en Alinda Korteland, beiden met 31.10. Jeannette van Kleef turnde na een blessure weer haar eerste wedstrijd. Zij turnde nog geen balk en behaalde 20.10.

Aanstaande zaterdag 18 maart staat voor de jeugd A en de jeugd B de volgende wedstrijd op het programma. In Papendrecht turnt de jeugd B tegen K&V Nieuw-Lekkerland en in Hardinxveld-Giessendam moet de jeugd A aan de bak tegen OKK. De instappers turnen in april hun volgende wedstrijd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.