Wedstrijdje gelijk trekken

13 maart 2006

PAPENDRECHT - De laatste speeldag van de Korfbal League stond dit weekend op het programma, waarbij in eigen hal onze vrienden uit Nijeveen werden ontvangen. Een affiche, waar normaal gesproken de vonken van afspringen, maar in deze fase van de competitie was deze wedstrijd van totaal ondergeschikt belang. De kaarten waren al geschud, de kruisfinales van 29 april a.s waren al bekend. Een wedstrijd om des keizers baard dus, maar waar nog wel een stukje prestige als inzet aan ten grondslag lag.

De Nijeveners startten sterk (0-2) en lieten PKC/Café Bar lange tijd achter de feiten aanlopen. Pas bij 6-6 was er weer evenwicht tussen de beide rivalen.
Bij 7-6 kon PKC/Café Bar voor het eerst een lichte voorsprong nemen, welke tot de rust (10-9) kon worden gehandhaafd. Na de rust leek PKC/Café Bar afstand te kunnen nemen van Dos'46, door snel twee treffers op rij te laten aantekenen (12-9), maar de Nijeveners kwamen weer volledig terug in de wedstrijd (13-13 en vervolgens 13-14). In de slotfase werd het spannend, want niemand wilde deze wedstrijd verliezen. Na 17-17 was het steeds Dos'46 dat een doelpunt voor wist te komen, maar PKC/Café Bar kon toch steeds weer gelijk trekken. Eindstand 19-19.

Daarmee eindigt PKC/Café Bar zoals al bekend was op de 1e plaats.
Pas op 29 april 2006 (Koninginnedag) zullen de kruisfinales in Groningen gespeeld gaan worden, waarbij PKC/Café Bar de ploeg van Dalto/Human Network zal treffen, terwijl Dos'46 en Fortuna in de andere wedstrijd om een plek in AHOY zullen gaan strijden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.