DES schuift door naar 3e plaats

06 maart 2006

PAPENDRECHT - 4 maart 2006.
Een ouderwets avondje handbal in de Donck. De HAR&O dames speelden voor het eerst dit seizoen weer eens op hun oude thuisbasis sporthal de Donck. Compleet tegen alle verwachtingen in wonnen de dames, die in de degradatiezone verkeren, van Groene Ster.

De heren van DES hadden dus het goede voorbeeld gezien en zouden dit ook volgen. Eerder dit seizoen bezorgde DES Swift A hun eerste thuisnederlaag, de Arnhemmers waren dus gewaarschuwd. Beide ploegen waren de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd, de stand ging gelijk op en na 20 minuten handballen was de stand 9-9. Swift kon naar de rust toe een klein gaatje slaan van 2 punten.

Arjan Koster, zittend op de bank, kreeg ondanks het feit dat hij nog geen seconde op het veld had gestaan twee minuten tijdstraf wegens opmerking tegen de leiding. De ruststand werd 11-13 in het voordeel van Swift A. Na de pauze startte DES sterk en na vijf minuten spelen was de achterstand omgezet in een 16-14 voorsprong. DES kon de voorsprong echter niet handhaven en Swift kwam weer langszij. Na een kwartier spelen, bij een 18-18 stand kreeg keeper Dennis Abrahams een tijdstraf en nam Martijn Luijendijk zijn taken over. De doelman van Swift A volgde het voorbeeld van Dennis en kon tevens twee minuten op de bank plaatsnemen.

In de 23e minuut liet de onervaren Jorn Schutte zich door een Swift speler een rode kaart aan smeren. Met nog vijf minuten op de klok was de stand nog altijd gelijk 24-24. Toch zorgde een kleine opleving in het Papendrechtse kamp voor een voorsprong van twee treffers, Swift kon dit gat niet meer tijdig dichten en verloor met 27-26. De Papendrechters stijgen door deze winst naar de 3e plaats op de ranglijst.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.