Staatssecretaris opent werkcenter jongeren

03 maart 2006
Staatssecretaris opent werkcenter jongeren

PAPENDRECHT - Op donderdag 2 maart was de feestelijke opening van het Werkcenter Jongeren aan de Ketelweg 63b te Papendrecht bij te wonen. De officiële openingshandeling werd verricht door staatssecretaris H.A.L. van Hoof onder belangstelling van ruim 100 aanwezigen. Even later overhandigde burgemeester De Bruin het eerste exemplaar van het magazine Werkcenter Jongeren Papendrecht aan de staatssecretaris.

De gemeente Papendrecht en stichting Innovatief in Welzijn, de initiators van het Werkcenter Jongeren, maar ook landelijke media, zoals het NOS journaal, zijn van mening dat er een uniek innovatief project in Papendrecht is gestart, want al voor de officiele opening was het werkcenter een groot succes te noemen.

 Het innovatieve blijkt o.a. uit het feit dat jongeren tot 30 jaar niet werken met behoud van uitkering, maar dat zij een reguliere baan krijgen aangeboden, met een volwaardig salaris (boven uitkeringsniveau) en dus WW-rechten opbouwen. Het accent in dit project ligt op het maken van de match tussen werkgevers en jongeren. Jongeren die niet willen of denken makkelijk een uitkering te kunnen genieten vallen buiten de boot. Jongeren moeten dus wel gemotiveerd zijn en kunnen alleen dan de boordnodige werkervaring opdoen.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.