VVD wil minder regels

27 februari 2006

PAPENDRECHT - Lijsttrekker Roel Wolters: "De VVD gaat regels voor burgers en ondernemers afschaffen. De gewone inwoner wordt geplaagd door niet te verklaren regels en belastingen. Eén voorbeeld: hondenbelasting! De kosten voor het opleggen maken een veel te groot deel uit van de totale opbrengst, die in de algemene middelen verdwijnt. De hond wordt er dus niet beter van! Afschaffen ligt het meest voor de hand, wordt het baasje ook weer blij.

Ooit gedacht aan het beginnen van een onderneming in Papendrecht? Prima om te denken, maar een ramp om aan te beginnen! Naast het bestemmingsplan, milieudienst, bouw en woningtoezicht, milieueisen, arbeidsomstandigheden etc. om aan te denken en u moet ook nog gewoon een bedrijf opstarten…. De VVD pleit er voor om in Papendrecht zo spoedig mogelijk een start te maken met het invoeren van een omgevingsvergunning; één loket voor de ondernemer, waar al die onderdelen in één keer kunnen worden geregeld. Hierdoor kan de ondernemer doen waar hij goed in is: ondernemen.
Om dus serieus werk van ondernemen in Papendrecht te maken moet de precariobelasting op allerlei uitstallingen, reclameborden en ander gebruik van de openbare ruime geheel en onmiddellijk worden afgeschaft.

Zo gaat de VVD nog veel meer onnutte en onbegrijpelijke belastingen afschaffen", aldus de lijsttrekker.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.