Controle op onjuist gebruik spitsstrook

24 februari 2006

PAPENDRECHT - De politie heeft op vrijdag 24 februari een controle gehouden op de A15 bij Papendrecht/Sliedrecht. De controle was gericht op het rijden over de vluchtstrook terwijl de spitsstrook niet in gebruik is.

De agenten controleerden van 10.45 tot 12.15 uur en van 13.00 uur tot 13.45 uur. Er werden 55 overtredingen geconstateerd; 54 bestuurders reden over de vluchtstrook terwijl de spitsstrook niet in werking was. 1 bestuurder haalde een vrachtwagen op de verkeerde wijze in. Het is niet bekend hoeveel passanten er gecontroleerd zijn.


De politie zal met regelmaat het gebruik van de spitsstrook controleren. Rijkswaterstaat is op de hoogte van de controle en stelt deze zeer op prijs. Weggebruikers op de A15 kunnen duidelijk zien of de spitsstrook in gebruik is. Dit is de zien aan de belijning en bebording.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.