DES haalt net een punt

20 februari 2006

 

PAPENDRECHT - 18 februari 2006.
Na de mooie overwinning vorige week op AHC-Kolping leek DES weer op het goede spoor te zitten. Vandaag moest DES tegen het lager (10e) geplaatste KIA/HCV '90. DES startte de wedstrijd sterk en stonden na vijf minuten spelen al met 5-1 voor. Na vijftien minuten handballen leek DES op een grote overwinning af te stevenen en stond voor met 14-8.

DES nam wat gas terug en nam het tempo van HCV over en dit speelde de tegenstander in de kaart. De Noord-Hollanders kregen meer vat op de wedstrijd en kropen langzaam naar DES toe. DES verviel weer in de oude fouten en verzuimde te scoren. Het tweede kwartier wist DES slechts vier treffers te verzilveren daarin tegen maakte HCV acht doelpunten. De ruststand werd 18-16 in het voordeel van de Papendrechters.
Het duurde nog vijf minuten en toen had de ploeg uit Velsen-Noord DES bijgehaald met een 21-21 stand. Het was erop en er over want HCV nam de leiding en na dertien minuten spelen stond DES met 22-26 achter. Coach Dino Skornja gaf zijn spelers in een time-out een donderspeech die tot op de tribune te horen was. Het hielp echter maar gedeeltelijk want DES kon niet dichterbij komen dan twee punten. Met nog veertig seconden te gaan en met twee punten achterstand leek een nederlaag een feit. De vechtlust van DES zorgde voor een zinderend slot waarin Michael Oosterbaan een hoofdrol speelde. Joost van Est scoorde de aansluittreffer, 30-31. Na een mislukte aanval van HCV had DES nog 1 kans en Michael werd hard onderuit gehaald en bleef minuten lang geblesseerd op het veld liggen.

Coach en spelers van DES vlogen het veld op om hun verhaal te halen voor deze overtreding want DES had zich al neergelegd bij een nederlaag. Tot verbijstering van HCV en vreugde en ongeloof van DES scoorde diezelfde Michael in de laatste seconde de gelijkmaker. Opvallende feiten DES soort in het eerste kwartier 14 keer en in de laatste drie kwartier 17 keer. Verder stond het oude en vertrouwde keepersduo Frank Kerkhofs en Dennis Abramsen weer tussen de palen wegens een blessure van Martijn Luijendijk

Doelpunten DES: Joost van Est 8x, Oskar Broz 6x, Michael Oosterbaan en Remco Peters 5x, Andre Kraaijeveld 4x, Marco 2x en Alvin van der Kuil 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.