PKC eerste kampioen korfballeague

13 februari 2006

PAPENDRECHT - PKC/Café Bar mag zich de eerste kampioen van de Korfbal League noemen. Door zelf de uitwedstrijd bij DOS/WK (17-23) te winnen en door de nederlaag van Dos'46 bij Dalto/Human Network staat PKC met nog 3 wedstrijden te spelen liefst 7 punten voor op de Nijeveners en zijn derhalve niet meer in te halen.

Normaal gesproken had PKC/Café Bar dan ook afgelopen zaterdag de kampioensvlag mogen hijsen en daarna een feestje kunnen gaan bouwen, maar met de huidige competitieopzet is het behalen van deze eerste plaats, buiten de paring van de kruisfinales om, eigenlijk zonder enige betekenis. Er staat immers geen enkele beloning tegenover, zoals bijvoorbeeld rechtstreekse plaatsing voor AHOY. Misschien iets voor de beleidsmakers om over na te denken; de kampioen rechtstreeks naar AHOY en de tegenstander dan bepalen in een driekamp tussen de nummers 2,3 en 4. Net zoals ook het geval is bij de play-offs in de eredivisie van het vaderlandse voetbal.
De kaarten lijken na dit weekend wel geschut te zijn en PKC/Café Bar kan zich gaan opmaken voor de kruisfinale in Groningen tegen Dalto/Human Network.
De andere kruisfinale zal een herhaling van verleden jaar te zien geven, namelijk Fortuna tegen Dos'46.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.