AV Passaat succesvol op NK stletiek

06 februari 2006

PAPENDRECHT - Het weekend van 28 januari is een grote groep atleten van AV Passaat afgereisd naar Groningen voor de grootste indoor wedstrijd van Nederland. Hier werden voor de A-junioren de Nederlandse Kampioenschappen en voor de CD-junioren de nationale CD-spelen(staat gelijk aan NK) afgewerkt. Daarnaast waren er voor de andere leeftijdcategorieën de open Noord-Nederlandse Kampioenschappen. Papendrechts sportman van het jaar Patrick Cronie behaalde bij het NK A-junioren een zilveren medaille bij het hink-stapspringen met een afstand van 13,64 meter. Daarnaast deed Patrick op kogel goed mee met een vijfde plaats. Het 6 kg zware projectiel (1 kg zwaarder dan Patrick’s normale gewicht) kwam na 14,09 meter in het zand terecht. Beide prestaties waren goed voor een nieuw clubrecord.

Patrick zal op 18 februari in het Belgische Gent op drie onderdelen uitkomen tijdens het NK indoor voor B-junioren, te weten hinkstap, polsstokhoog en de 5 kg kogel. Sanne Korteland, genomineerd bij de uitverkiezing van de sportvrouw van het jaar, behaalde bij de A-junioren zelfs twee medailles, beide brons van kleur. Dat terwijl Sanne net als Patrick eigenlijk nog B-junior is. Op hoogspringen kwam Sanne uit op 1,60 meter. Het hink-stapspringen was een zeer spannende aangelegenheid, waarbij Sanne zelfs nog even aan de leiding ging. Uiteindelijk werd een afstand gehaald van 11,19 meter, wederom goed voor een nieuw clubrecord. Sanne zal in Gent ook op deze twee onderdelen meedoen. Zij staat, net als Patrick overigens, voorlopig als 1e op de nationale jaarranglijst op beide onderdelen.

Op de 800 meter bij de A-junioren werd Roy Hoornweg 12e, maar wel in een nieuwe clubrecordtijd van 2.04,09 minuut. Roy speerpunten liggen later in het seizoen bij het NK 3000 meter indoor in Gent op 18 februari en het NK cross in Norg twee weken daarna. Beide evenementen komt Roy dan in zijn B-junioren categorie uit.
Bij de C-spelen was er voor Passaat zelfs goud te noteren. Rachel van Harlingen werd, net als vorig jaar, winnares op het onderdeel hoogspringen met een hoogte van 1,60 meter. Op de 600 meter werd Rachel 6e, maar wel in een nieuwe clubrecordtijd van 1.43,23 minuut. In voorbereiding op het NK voor B-junioren deed Rachel in die categorie mee aan het onderdeel hink-stapsprong. Zij won dit onderdeel met een afstand van 10,53 meter. Behalve op hinkstap zal Rachel in Gent ook op de 800 meter deelnemen.

Bij de eerstejaars D-junioren was er zilver voor de Alblasserdamse Amber Bothof op kogelstoten. Amber stootte (met gekneusde vinger) de 2 kg zware kogel 10,03 meter ver weg. Op de 1000 meter was er een clubrecord te noteren voor Devin van Wageningen (D 1e jaars) met een tijd van 3.18,53 minuut. Bij de B-junioren plaatste Lieke Bakker zich op het (voor haar niet favoriete onderdeel) kogelstoten voor de NK in Gent. Zij maakte na zeven maanden afwezigheid, vanwege een zware knieblessure en operatie, haar rentree met een afstand van 10,40 meter. Bij de dames senioren behaalde Gitta van der Leun een zilveren medaille op de 400 meter in een nieuwe clubrecordtijd van 1.04,65 minuut.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.