College geeft na verkiezingen pas duidelijkheid over mogelijke millieufout

03 februari 2006

PAPENDRECHT - Het College van B&W heeft te kennen gegeven pas medio maart - dat wil zeggen ongeveer een week na de gemeenteraadsverkiezingen - de vragen van de PvdA te beantwoorden over de mogelijke milieufouten in de wijk Molenvliet. In deze wijk worden de milieuschadelijke creosootpalen van oeverbeschoeiingen de grond in geduwd in plaats van verwijderd, als zij aan vervanging toe zijn. Volgens de PvdA is dit schadelijk voor het milieu én tegen de geldende regels voor gevaarlijk afval. Naar aanleiding van de opmerkingen van de PvdA heeft de gemeente besloten deze handelswijze met onmiddellijke ingang stop te zetten. De gemeente doet dit om uit te kunnen zoeken of de handelswijze inderdaad schadelijk en verboden is.

In een brief aan de PvdA fractie stelt het college dat er meer tijd nodig is voor een gedegen onderzoek. Hiervoor wordt door de gemeente extern milieukundig en juridisch advies ingewonnen. Het college verwacht nu dat de vragen van de PvdA medio maart beantwoord kunnen worden.

De PvdA wil een degelijk antwoord op de vragen die zijn gesteld. Als dit niet kan binnen de gestelde termijn van dertig dagen, dan is enig uitstel van de beantwoording mogelijk. De PvdA betreurt het echter dat de antwoorden nu over de verkiezingen worden heen getild. PvdA-lijsttrekker Bert Blase: "Ik heb dit ook aan het college gemeld. Het is niet goed als de indruk wordt gewekt dat men een gemaakte milieufout pas ná de verkiezingen zou willen erkennen."

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.