Vrijwilligers gevraagt voor vakantieweek ouderen

31 januari 2006

PAPENDRECHT - Al vele jaren kunnen een groot aantal ouderen in Lunteren (in de Werelt) een weekje op vakantie dankzij vrijwilligers die begeleiding bieden. Hoewel de ouderen allemaal wat mankeren, hebben ze, net als ieder ander, behoefte aan, en recht op, een weekje ontspanning.

In Papendrecht werd tot nu toe vanuit één kerk een hele 'weekploeg' uitgezonden. Dit jaar zal dat worden georganiseerd door alle kerken samen. Het Overlegorgaan Kerken Papendrecht (OKP) heeft week 31 (eerste week van augustus) toegewezen gekregen.

Men is vooral op zoek naar mensen met een zorgachtergrond, hoewel er ook taken zijn voor de algemene verzorging en voor de begeleiding (niet de bereiding) van de voeding. Ook zou men graag in contact komen met een paar handige mannen .

Zowel de gasten als de vrijwilligers zijn van breed christelijke ‘komaf’. Dominee Annette Driebergen gaat de hele week mee voor de geestelijke verzorging van de gasten zowel als de vrijwilligers. Het is een zware, maar ook heel fijne week die lang in herinnering blijft.

Wanneer uw belangstelling gewekt is kunt u de voorlopige coördinator schrijven, bellen of e-mailen. (Postbus 309, 3350 AH Papendrecht, tel. 641 01 78, e-mail: eddekkerkleijn@planet.nl) Hij zal u alle informatie geven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.