Dubbele zege voor Olympia

30 januari 2006

PAPENDRECHT -Op zaterdag 28 januari begon voor het jeugd B- team en voor de senioren B het wedstrijdseizoen in het Rayon Turn Toernooi 2006. Beide eerste wedstrijden werden winnend afgesloten. De jeugd B won van GVN uit Noordeloos met 164.05 tegen 155.90. De senioren B wonnen hun eerste wedstrijd van Kracht en Vriendschap in Nieuw-Lekkerland met 168.60 tegen 162.60.

De jeugd B moest zaterdag als eerste aan de bak in en tegen Noordeloos. Voor een aantal meisjes was het hun eerste wedstrijd, waardoor het extra spannend was. Het jeugd B-team bestaat dit jaar uit een aantal ervaren turnsters die al een aantal jaren aan wedstrijden meedoen. Voor Lieke van Weegen en Nicole de Koning was het de allereerste wedstrijd. Zij trainen sinds september mee met de wedstrijdgroep. Afgelopen zaterdag lieten zij zien door te kunnen groeien naar goede wedstrijdturnsters. Lieke eindigde als 15e en turnde drie toestellen. Nicole eindigde als 12e. In de einduitslag eindigde Julia van Dam als 1e met 33.85. Op een gedeelde 2e plaats eindigden Robin Altena en Lisa Bergshoeff met 33.20. De 4e plaats ging naar Isabel van Heck met 32.70. Het team bestaat verder uit Patricia de Greef (9e) en Noa Lagrand (7e).

Aan het eind van de zaterdagmiddag was het de beurt aan de senioren B die in de eigen Olympiaan uitkwamen tegen K&V uit Nieuw-Lekkerland. Het werd een gezellige en sportieve wedstrijd. De senioren turnen oefeningen op niveau 9 en 10 uit het nieuwe Nationaal Turn Systeem (NTS). Dit betekent keuze-oefeningen op vier toestellen, waarbij er behoorlijk moet worden gewerkt om aan een uitgangswaarde van 10 punten te komen. Op sprong was er ook een nieuwtje. Voor het eerst werd het nieuwe springtoestel Pegases gebruikt, waar GV Olympia sinds kort over beschikt. De turnsters van Nieuw-Lekkerland waren zo enthousiast dat ook zij het toestel gebruikten tijdens de wedstrijd, in plaats van het vertrouwde springpaard. In de einduitslag ging eerstejaars senior Gerrianne van Kleef er met de eerste plaats van door. Met 34.00 punten eindigde zij net voor Marjolein Da msteegt (K&V), Laura Morel (Olympia) en Bianca Kortman (Olympia) die met z’n drieën op de tweede plaats eindigden met 33.60. Het team van Olympia bestaat verder uit Mariska Eilbracht (5e), Kim Tomassen (12e, drie toestellen geturnd), Jolanda Bakker (door een rugblessure geen wedstrijd geturnd), Aline van de Want (9e) en Chantal de Koning (15e, twee toestellen geturnd).

Al met al kunnen de turnsters en trainers terugkijken op een geslaagd weekend. De komende trainingen wordt er hard gewerkt om de oefeningen verder te verbeteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.