Matthijs Rietveld redt jeugdselectie TTV Papendrecht

30 januari 2006

PAPENDRECHT -Afgelopen week werden de eerste wedstrijden van de voorjaarscompetitie tafeltennis gespeeld. De vorig seizoen naar de 2e klasse gepromoveerde jeugdselectie ontving zaterdagmiddag thuis in De Kooy de selectie van Sliedrecht Sport. Niet zonder moeite kwamen Iris Kornet en Wouter Lagendijk tot een overwinning en zagen beiden hun dubbel in het voordeel van de bezoekers gaan. Voor de verhinderde Arvin van Gameren was Matthijs Rietveld (foto) gevraagd in te vallen en deze kans liet Matthijs dan ook niet voorbij gaan. Resoluut speelde Matthijs een hattrick en bepaalde daarmee een 5-5 uitslag.

De jonge spelers van het 5e jeugdteam speelde allen hun debuut tegen het derde team van TZM uit Moerkappele. Voor Seth Dijkstra en Damian Ruts was het allemaal nog wel erg wennen en ondanks gedisciplineerd spel bleven beiden vooralsnog met lege handen. Lorenzo Penning was de zenuwen beter de baas. Hoewel duidelijk gehandicapt door matig speelmateriaal (versleten rubbers) wist Lorenzo door hard knokken toch twee partijen naar zich toe te trekken, al had hij daar steeds een beslissende vijfde game voor nodig. Zijn dubbel met Seth werd verloren. Eindstand derhalve 2-8.

Ook de seniorenteams verschenen afgelopen week achter de tafels voor de competitiestart. De seniorenselectie ontving vrijdagavond Vriendenschaar 4 uit Gouda. De aan de naar de hoofdklasse gepromoveerde selectie toegevoegde Levent Akkaya beschaamde het vertrouwen in hem niet en wist tweemaal te zegevieren, hetzelfde resultaat als Winnie van Rooy en Eddie van Weelde. Voor Eddie had er redelijkerwijs een hattrick ingezeten ware het niet dat tegenstander Admiraal in de drie door Eddie verloren games (8-11, 9-11 en 9-11) wel opvallend veel mazzelballen sloeg. De games die Eddie van hem won eindigden in 11-3 en 11-4. Gelukkig speelden Eddie en Winnie een gewonnen dubbel waarmee zij de eindstand op 7-3 bepaalden.

De spelers van Papendrecht 4 hebben een zwaar seizoen voor de boeg. In verband met een verscherpte degradatieregel in de tweede klassen spelen zij in een poule van 8 teams. Vrijdagavond was het team gastheer voor de selectie van Alblasserdam. Mede door het zware programma was Colin Baldé gevraagd het tafeltennisbatje van zolder te halen en bij zijn heroptreden met weinig trainingstijd in de voorbereiding noteerde Colin toch maar even twee overwinningen. Willem-Jan van Lindhout deed niet voor Colin onder en scoorde eveneens tweemaal. Beiden wonnen ook het dubbel. Frank van Wijngaarden voegde een overwinning bij waarmee er een verdiende 6-4 uitslag op het wedstrijdformulier verscheen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.