Joyce van der Vecht plaatst zich voor NK

30 januari 2006

PAPENDRECHT - Joyce van der Vecht van de schaakclub Papendrecht/Alblasserdamgaatnaar het Nederlands meisjeskampioen- schap in Schagen in mei. Als enige meisje in de A-groep (jeugd tot 20 jaar) van het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond had zij dat recht op voorhand, maar met goed spel en punten scoren heeft ze ook laten zien dat zij eraan toe is.

Joyce scoorde 2 punten in 6 ronden. Als haar spel wat rustiger wordt zullen de resultaten verder verbeteren. Als 16-jarige was Joyce veruit de jongste in de A-groep. ,,Dit toernooi was een goede ervaring en ik hoop dat het NK dat ook zal zijn. Daarom wil ik er graag naartoe", zegt de jonge Dordtse, die nu zowel bij haar club P/A als van haar tante wat extra training krijgt. In de B-groep (jeugd t.m. 15 jaar) speelde Ramon van der Stelt een uitstekend toernooi. Hij eindigde met 3 punten uit 6 partijen keurig in de middenmoot. De trainer van de jeugdselectie van P/A, Peter van Wermeskerken, noemt de resultaten van zowel Joyce en Ramon meevallend, als die van Nikki en Tom Twigt in de D-groep (t.m. 10 jaar) eerder. P/A was voor het eerst vertegenwoordigd op de Persoonlijke Jeugdkampioenschappen van de RSB.

Robert van Rekom uit Sliedrecht versloeg Joyce van der Vecht met een fraaie aanval vanuithet Koningsgambiet bij het jeugdkampioenschap van de RSB in groep A.
(foto Jerry van Rekom).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.