Verdachte verzet zich tijdens aanhouding

30 januari 2006

PAPENDRECHT - De politie heeft een lastig persoon aangehouden bij een pand op de Burgemeester Keijzerweg. Het gaat om een 31-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam.

De politie was bezig met een aanrijding op de Burgemeester Keijzerweg. Een 18-jarige man uit Dordrecht reed op de fiets door het rode verkeerslicht en werd aangereden door een 62-jarige man uit Papendrecht die door groen reed.

De fiets raakte total loss, de voorruit van de personenauto was kapot en de wagen had wat deuken. Er raakte niemand gewond. Op het moment dat de politie bezig was met deze aanrijding, zagen ze de 31-jarige verdachte op de fiets rijden zonder verlichting.

De politie wilde de fietser staande houden maar hij reed snel door. Uiteindelijk werd de 31-jarige verderop staande gehouden. Hem werd kenbaar gemaakt dat hij een proces-verbaal kreeg voor het niet voeren van fietsverlichting en het niet voldoen aan een vordering van een ambtenaar na een overtreding.

De verdachte was het daar niet mee eens en uitte zijn ongenoegen door een middelvinger op te steken en te beledigen. Daarop werd de 31-jarige aangehouden. Hij probeerde weg te komen en trapte richting de agenten. Omdat de verdachte zich bleef verzetten, moest hij worden gepepperd. Na zijn aanhouding werd hij ingesloten. Een van de agenten heeft aangifte gedaan van belediging van een ambtenaar in functie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.