Groen links start marathonactie peuterspeelzalen

24 januari 2006
Groen links start marathonactie peuterspeelzalen

PAPENDRECHT - GroenLinks heeft in samenwerking met een aantal ouders een marathonactie gestart om peuterspeelzalen toegankelijk te houden voor iedereen.

Actievoerende ouders verspreiden de komende week, als een soort marathon, de flyers onder alle ouders van peuters van alle peuterspeelzalen in Papendrecht. In de flyer wordt iedereen opgeroepen de strijd te steunen. Hier op de foto hebben lijsttrekker René van Engelen en Marianne Veldhoen (actievoerende ouder) de 10 stellingen op de deur geplakt.

Verder wil Groen Links dat de eigen bijdrage voor ouders omlaag gaat, dat er in iedere wijk een peuterspeelzaal is en dat er een goede samenwerking en discussiemogelijkheden tussen ouders, consultatiebureaus, gemeente, peuterspeelzalen, kinderopvang en basisscholen over wat Papendrecht zou moeten bieden voor een goede ontwikkeling van onze kinderen. Voor GroenLinks zijn dit belangrijke punten bij de verkiezingen en daarna.

Ook zijn er 10 stellingen opgesteld:

1. Onze kinderen verdienen kansen.
2. Peuterspeelzaalwerk is belangrijk in de ontwikkeling van onze kinderen.
3. Samen opgroeien, samen spelen is belangrijk voor onze kinderen.
4. In iedere wijk een peuterspeelzaal.
5. Peuterspeelzalen moeten betaalbaar zijn voor ALLE ouders.
6. Professionele leidsters zijn en blijven nodig.
7. Kinderen hebben recht op een doorgaande ontwikkelingslijn (van consultatiebureau, peuterspeelzaal/kinderopvang naar basisschool enz.)
8. Extra aandacht voor peuters die dit nodig hebben is belangrijk.
9. Peuterspeelzalen kunnen niet zonder betrokken ouders en vrijwilligers.
10. Politici: zorg voor een goede toekomst voor onze kinderen!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.