Collecte voor jantje beton

24 januari 2006
Collecte voor jantje beton

PAPENDRECHT - In de voorjaarsvakantie gaan honderden jeugdverenigingen uit het hele land de straat op om te collecteren voor Jantje Beton. Een collecte voor en door het jeugdwerk, waarbij 50% van de opbrengst bestemd is voor de deelnemende clubs. De andere helft van de opbrengst besteedt Jantje Beton aan allerlei zinvolle projecten voor de jeugd in Nederland. In Papendrecht wordt de collecte van maandag 6 tot en met zaterdag 11 maart gehouden, waarvoor Speeltuinvereniging de Zonnebloem, handbalvereniging DES'72 en muziekvereniging Excelsior de straat opgaan.

Het Nationale Jeugdfonds Jantje Beton staat voor kinderen en vrije tijd en vindt het heel belangrijk wanneer kinderen in hun vrije tijd kunnen spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze niet alleen op het moment zelf veel plezier, maar doen ze ook nog eens allerlei indrukken en ervaringen op, die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Op die manier wil Jantje Beton ze voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Wanneer kinderen samen spelen, leren ze samenleven!

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en organiseert Jantje Beton projecten die gericht zijn op het realiseren van zijn doelstellingen. Ook stimuleert en ondersteunt Jantje Beton initiatieven van anderen, waardoor hij zowel lokaal als landelijk geworteld is in de samenleving. Door zijn rol als belangenbehartiger van kinderen en jongeren, functioneert Jantje Beton als brug tussen de belangen van kinderen en jongeren en die van de samenleving.

Het geld, dat de deelnemende verenigingen en jeugdclubs ophalen met de Jantje Beton Collecte, blijft dus voor een groot deel in de eigen gemeente en is bestemd voor de financiering van plaatselijke projecten en activiteiten. De Jantje Beton Collecte staat in principe open voor alle organisaties uit het vrijwilligersjeugdwerk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.