Schaakkampioenschap RSB

23 januari 2006

PAPENDRECHT - Het eerste achttal van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft zijn eerste zege van dit seizoen behaald. Hekkensluiter Unilever werd in eigen huis met liefst 2-6 afgedroogd. Doordat koploper Messemaker 3 een nederlaag leed, heeft P/A 1 opeens weer een - zij het voorlopig theore-
tische - kans op het kampioenschap gekregen, al heeft het team dat niet in eigen hand.Voor de tweede degradatieplaats is P/A 1 echter ook nog niet veilig. Van het achttal van P/A verloren Bert Terlouw en Jo Pattinama. Voor winstpunten zorgden Meinte Smink, Kees van Meerkerk, Kees Brinkman, Marius de Wit, Hans van den Beukel en Piet de Jonge.

Het jeugdteam van de club, P/A 4, boekte een verrassende zege in de uitwedstrijd tegen CSV 4 in Capelle a/d IJssel, ook een jeugdteam. Nadat Alex Moerer P/A 4 snel aan een punt had geholpen leden Leon de Bruijn en invaller Marnix Kornet nederlagen. Het werd zelfs 3-1 voor CSV doordat Ramon v.d. Stelt zich in de luren liet leggen. Daarna werden louter zeges geboekt, door Magnus Souverein, Martin de Witte, Pieter Modderkolk en Peter van Wermeskerken. Het jeugdteam heeft zich hiermee verzekerd van een hoge klassering in de eindstand. Er volgt nog een thuiswedstrijd tegen Berkel 2.

In het Persoonlijk Jeugd Kampioenschap van de Rotterdamse Schaakbond doen de vier vertegenwoordigers van P/A het zeer verdienstelijk. Nikki Twigt liep bij de D-meisjes net plaatsing voor het Nederlands kampioenschap mis, door in de laatste beslissende partij van Sophia Toma te verliezen. Tom Twigt, veruit de jongste van de 24 deelnemers, herstelde zich heel knap van een desastreuze start. In de A-groep staat Joyce van der Vecht knap in de middenmoot met 2 punten uit 4 partijen, net als Ramon van der Stelt in de B-groep. Beiden hadden in de eerste ronde geen tegenstander. links winnares Sophia Toma, rechts Annemarie Slotboom (beiden 5 punten) en midden Nikki Twigt (4 punten).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.