De Geul zwemt derde ronde zwemcompetitie

16 januari 2006

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in zwembad de Hooght de derde ronde van de KNZB zwemcompetitie gezwommen. De Geul kwam met een grote groep zwemmers aan de start en er sneuvelden naast vele persoonlijke records ook drie clubrecords.

De middag begon succesvol met een eerste plaats bij de 4x 100 wissel estafette bij de heren waarbij Yuri van Omme als startzwemmer het clubrecord op de 100 rug aanscherpte tot 1.04.02. Martijn de Win, Wouter de Win en Kees van der Linden lieten de voorsprong niet meer los. De heren zwommen vervolgens 50 rug waarbij Wouter de Win het goud pakte in een clubrecord van 29.69 en Yuri van Omme het zilver. Op de 200 school werd Yuri overtuigend eerste, het zilver was hier voor Martijn de Win. Ook bij de 100 vrij werd het clubrecord verbeterd: Wouter de Win pakte goud in 54.80. De meisjes senioren estafette 4x 100 vrij met Samantha van Eijk, Carmen Baart, Chantal van der Perk en Senna van Dongen leverde een derde plaats op en bij de 50 vrij bij deze leeftijd zwom Samantha van Eijk naar het zilver.

Bij de meisjes jeugd werd Senna van Dongen 2e op de 100 rug en 3e op de 200 wissel. Martijn de Win pakte bij de jongens goud op de 50 vrij en zilver op de 200 rug.
De junioren zwommen 50 vlinder, met een bronzen medaille voor Femke van der Linde en Jasper de Win, en 50 vrij, met zilver voor Jasper en brons voor Carmen Baart. De minioren gingen voor de 50 school, met zilver voor Femke van der Linde en Chris Verhoek en brons voor Jesse de Win, en de 100 rug waarbij Femke het goud opeiste, Jesse het zilver en Chris het brons. Bij de allerjongste zwemmertjes won Latona Baart goud op de 25 vlinder, Djamari Oetringer zilver op de 50 rug en Yaro Roodenburg brons op de 50 rug.

De afsluitende estafettes werden ook met succes gezwommen. De 4x 50 wissel meisjes jeugd, met Senna van Dongen, Rachel Muller, Chantal van der Perk en Claudia de Win, leverde een tweede plaats op en bij de minioren estafette 4x 25 school stond op de eerste plaats het team met Chris Verhoek, Femke van der Linde, Jesse de Win en Chadassa Mannee en op de derde plaats het team met Johan de Jong, Debby van Steenderen, Tim Muller en Eline Molle.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.