MDT 0-4 Ondersteunt bij opvoedingsproblemen

14 januari 2006

PAPENDRECHT - MDT 0-4 ondersteunt bij opvoedingsproblemen

In januari 2006 is in Papendrecht en Alblasserdam een zogeheten 'Multidisciplinair Team 0 tot 4 jaar' van start gegaan. Doel is ontwikkelings- en opvoedingsproblemen zoveel mogelijk te voorkomen of in een vroeg stadium te signaleren. Het team biedt brede ondersteuning en advies aan ouders, leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven en wijkverpleegkundigen. De meerwaarde van het MDT zit verder in een betere afstemming tussen verschillende instanties die bij de begeleiding en ondersteuning van een kind en zijn ouders betrokken zijn. Deelnemers aan het MDT 0-4 zijn RIVAS (jeugdmaatschappelijk werk en jeugdgezondheidszorg) en Wasko (kinderopvang en peuterspeelzaalwerk). De doelgroep: kinderen van 0 tot 4 jaar met meervoudige ontwikkelings- en/of opvoedingsproblemen.

Wijkverpleegkundigen en leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven kunnen kinderen aanmelden bij het MDT. Dit gebeurt altijd in overleg met- en na toestemming van de ouders.

Zowel de gemeente Papendrecht als Alblasserdam besteedt in 2006 extra aandacht aan lokaal jeugdbeleid. Om problemen op latere leeftijd vóór te zijn of te beperken is het belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd adequate zorg en ondersteuning te geven. Vooral kinderen die meer risico's lopen, verdienen extra aandacht. Ook de consultatiebureaus spelen hierbij een belangrijke rol.
De gemeente financiert en regisseert de verschillende functies op gebied van jeugdgezondheidszorg, grotendeels met eigen middelen en indien nodig aangevuld met geld van de provincie.

Ouders met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar zijn hierover per brief geïnformeerd.
Voor meer informatie over de werkwijze van het MDT 0-4 kunt u contact opnemen met:
- Marjolein Moria of Dave Sloop, tel. 0183 - 654123 of
- Hiske Ernst, tel. 0183 - 643566

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.