Gratis identiteitskaart voor veertienjarigen

09 januari 2006

PAPENDRECHT - Sinds 1 januari 2006 kunnen veertienjarigen een gratis Nederlandse Identiteits Kaart (NIK) aanvragen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten zij op het moment van aanvragen veertien jaar zijn of binnen acht weken veertien jaar worden. (Wie op de dag van de aanvraag vijftien jaar of ouder is, komt dus niet in aanmerking voor de gratis kaart. De aanvrager mag ook niet eerder een gratis NIK hebben gehad.)

Aanvragen kunnen alleen worden ingediend in de gemeente waar het kind staat ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie. Verder gelden de gebruikelijke voorwaarden. Dat betekent dat de aanvrager de Nederlandse nationaliteit heeft, oude (verlopen) reisdocumenten inlevert en bij verlies een proces-verbaal overlegt. Wanneer een aanvraag wordt ingediend als zgn. spoedaanvraag, dan moeten daarvoor de gebruikelijke extra kosten worden voldaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.