Jaarwisseling verloopt redelijk rustig

01 januari 2006

REGIO - De jaarwisseling is in de regio Zuid-Holland-Zuid redelijk rustig verlopen.
Nadat de toegang tot de verschillende horecagelegenheden gesloten werd, werd het op diverse plaatsen in de regio wat onrustig op straat. In Sliedrecht, Strijen, Oud-Beijerland, Papendrecht en Gorinchem zorgden grote groepen huiswaarts kerende horecabezoekers voor wat opstootjes. Deze opstootjes konden dankzij veel flexibel inzetbare eenheden in de kiem gesmoord worden. In alle gevallen was de oorzaak te herleiden tot het overmatig drankgebruik van de bezoekers.

Vele prullenbakken moesten het ontgelden (busstation Papendrecht)
Foto: Gert-Jan Potuit
Containerbrandje in de Zandtstraat, verbroedering in de nieuwjaarsnacht!
Foto: Gert-Jan Potuit

In totaal werden in de nacht van 31 december 2005 op 1 januari 2006 40 mensen aangehouden. De Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) kreeg 424 meldingen binnen, waarvan er 42 bedoeld waren voor de brandweer en 7 voor de ambulancedienst. De overige meldingen waren bedoeld voor de politie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.