VVD vindt opstappen vogel laf en hypocriet

31 december 2005
VVD vindt opstappen vogel laf en hypocriet

PAPENDRECHT - De VVD Papendrecht vindt het opstappen van wethouder Vogel laf en hypocriet. Hieronder de reactie van de VVD:

"Wethouder André Vogel van het CDA heeft zijn ontslag aangeboden. Als argument voert hij aan dat hij zich niet kan verenigen met het raadsbesluit voor de bouw van een theater aan het Bosch. Het College (inclusief Vogel) heeft voorstellen aan de raad ingediend voor een theatervariant van 10 of 13 miljoen. De voltallige Gemeenteraad kwam in meerderheid tot het besluit van een theater van 11,75 miljoen. Vogel kan zich hier schijnbaar niet mee verenigen en moest blijkbaar aftreden.

Dat is vreemd want als Collegelid heeft hij tijdens dezelfde raadsvergadering een verdergaand voorstel gedaan, en wel een theatervariant die maar liefst 13 miljoen euro mocht kosten. Op dat moment was dat voor Vogel geen probleem. Wel een probleem vormde de opstelling van zijn eigen fractie, die de plannen grotesk en monstrueus noemde. De CDA fractie reageerde op de uitwerking van de eisen die zij zelf opgesteld had in april en schrok van de uitkomst. De CDA fractie nam afstand van haar eerdere standpunt te streven naar een volwaardig theater in Papendrecht en liet dit het College in forse taal weten.

Vogel is lijsttrekker voor het CDA in Papendrecht. In het nieuwe verkiezingsprogramma van het CDA wordt niet meer gekozen voor een volwaardig Papendrechts theater. Hierdoor zijn de posities van Vogel als wethouder en lijsttrekker niet meer met elkaar te verenigen en heeft hij voor het belang van het CDA gekozen. Vogel kiest voor het campagnevoeren ten koste van de bestuurbaarheid van Papendrecht en stelt hierbij het belang van zijn eigen partij voorop.

De VVD stelt betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van het bestuur van Papendrecht voorop en blijft met Wethouder Koos de Looff verder werken aan de toekomst van Papendrecht", aldus de VVD in haar reactie.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.