Aanleg oprit centrum start begin 2006

30 december 2005

PAPENDRECHT - In de eerste twee maanden van 2006 start bij de parkeerplaats achter de Boomgaardstraat de aanleg van de nieuwe oprit die Weteringsingel en Bosch verbindt. Volgens planning is de oprit voor de bouwvakvakantie gerealiseerd.

Bij de aanleg van de oprit vragen enkele complicerende factoren om creatieve oplossingen. Zo is een min of meer gebruikelijk schuin aflopend talud langs de oprit onmogelijk door de beperkte beschikbare ruimte. Daarom is gekozen voor visueel aantrekkelijke, gestapelde blokken. Ook de zachte ondergrond en de strakke planning waarbinnen de oprit aangelegd moet worden, vragen om een oplossing op maat. Die is gevonden in een techniek waarbij op 228 heipalen een soort matras van zand, bijeengehouden door kunststof wapening, wordt gemaakt. De wanden van de oprit worden voorzien van een anti-graffiti coating.

De oprit overbrugt over een lengte van 100 meter een hoogteverschil van 5 meter. Voor deze 'vriendelijke hellingsgraad' is gekozen om de oprit ook voor fietsers geschikt te maken. Tijdens de werkzaamheden worden trillingsmeters ingezet zodat bij eventuele overschrijding van de trillingsnormen onmiddellijk maatregelen kunnen worden getroffen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.