Wethouder Vogel dient ontslag in

29 december 2005
Wethouder Vogel dient ontslag in

PAPENDRECHT - Omdat de gemeenteraad 19 december 2005 een besluit over het theater heeft genomen waar wethouder André Vogel zich niet mee kan verenigen, heeft hij zijn ontslag ingediend.

De gemeenteraad nam het besluit om het theater aan het water te realiseren waarbij de hoogte van de woontoren teruggebracht moest worden tot “Merwehoofd”-hoogte. De raad gaf aan het college mee dat het theater daardoor maximaal € 1,75 miljoen extra mocht kosten.

Wethouder Vogel wilde in dat besluit laten opnemen dat de financiële haalbaarheid verder onderzocht moest worden om tot een goed en doordacht besluit te kunnen komen. De gemeenteraad was daartoe niet bereid. Daarna heeft de wethouder zich beraden op zijn positie en heeft hij uiteindelijk besloten af te treden.

In zijn brief aan de gemeenteraad schrijft hij dat hij niet mee kan gaan op de ingeslagen weg en dat hij ook na de afweging dat Papendrecht moeilijk bestuurbaar zal zijn met nog slechts één wethouder, hij toch de politieke zuiverheid wil betrachten. Hij wil niet mede verantwoordelijk zijn voor een besluit dat hij niet kan en wil uitvoeren. In het verkiezingsprogramma van het CDA voor de periode 2006 – 2010 staat dat het CDA een sober en betaalbaar theater wil. Dat is in strijd met het nu genomen besluit.

Vogel wenst de Raad veel kracht en wijsheid toe om de gemeente Papendrecht de komende tijd te besturen. Hij sluit niet uit dat de samenwerking na de verkiezingen van 7 maart 2005 wordt voortgezet.

De portefeuilles van wethouder Vogel zijn Economische zaken, Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Volkshuisvesting en Milieu. Tot nader order is de normale vervangingsregeling van kracht die inhoudt dat wethouder De Looff het werk van wethouder Vogel waarneemt.

Van het oorspronkelijke college van B&W blijven nu alleen nog maar burgemeester De Bruin en wethouder De Looff over, waarbij de gemeente de komende maanden dus erg moeilijk bestuurbaar zal zijn.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.