PKC in de halve finale in de korfbal challenge

29 december 2005

Verslag van PKC - Blauw Wit (Amsterdam)

Jan Niebeek opende met zijn eerste schot de score. 25 seconden later was het eerste schot van Saskia Euser ook raak: 1-1. Drie minuten later maakte Niels Westmaas 2-1. Tim Bakker meteen gelijk. Jos Roseboom en Kim Cocu brachten Blauw Wit op een 2-4 voorsprong. Twee door scheidsrechter Remon Landwier terecht gegeven strafworpen was het weer gelijk. Wim Scholtmeijer gaf daarop een stip cadeau aan de Amsterdammers met dom verdedigen. Bij PKC lag een zekere matheid over het spel. Léon Simons was aanvallend behoorlijk passief, leek zijn dag niet te hebben. Maar toen hij eenmaal aanzette, bracht hij PKC na 5-7 weer op gelijke hoogte.

Klasse verloochent zich niet. De coming man bij PKC zorgde met al zijn vierde doelpunt voor een Papendrechtse voorsprong, 8-7. Marc Broere bracht de Amsterdammers weer gelijk, nadat PKC door de schotklok was gegaan. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en zetten de bijna 1300 toeschouwers een spannende en aantrekkelijke wedstrijd voor. Jammer dat de doelpunten wat uitbleven. Simons zorgde voor de 9-8 ruststand. Doodzonde dat de acties van Simons en Bart de Wit voor een volgend Papendrechts doelpunt in schoonheid stierven.

De tweede helft kwamen bij Blauw Wit Jan Oosterdijk, Rianne van der Goor en Inge Stam in het veld voor Jan Niebeek, Minette Kuipers en Marijke van den Berg. Ook de tweede helft bleven de doelpunten duur. Het was leuk te zien met hoeveel flair Tim Bakker de duels met Simons aanging. Maar toen Bakker te ver ging moest arbiter Landwier hem een strafworp tot de orde roepen. Bij PKC liep niet steeds alles naar wens, reden voor Wim Scholtmeijer om een reclamebord met zijn voet weg te duwen. Toch kwam PKC 13-11 voor. Roseboom liet daarop zien dat ook hij mooie acties kon maken: 13-12 en vanaf de stip 13-13. Bij 14-14 miste Simons zijn strafworp; aan de andere kant liet Roseboom zien goed in de wedstrijd te zitten, 14-15. Euser maakte meteen 15-15 en bleven de ploegen elkaar in evenwicht houden.

PKC speelde iets makkelijk en Blauw Wit maakte wel wat meer fouten maar scoorde gelukkiger. Djin Schott verving ondertussen Westmaas. Na 16-16 zetten Roseboom –weer een stip- en Cocu op een tweepunten voorsprong. Nadat Scholtmeijer PKC dichterbij had gebracht, 19-20, werd hij vervangen door Steven de Graaf. Schot maakte prompt gelijk, 20-20, met nog 2.46 op de klok. Nadat Schot ongestraft had mogen doorslaan, gooide Simons weer een stip erin voor 21-20. De laatste minuten werden hectisch met assistent en arbiter die verschillende kanten op wezen. Uiteindelijk won PKC dus met 21-20, niet vanwege beter spelen maar vooral door meer geluk in de laatste minuten.

Doelpunten van PKC: Léon Simons 6, Niels Westmaas 4, Wim Scholtmeijer 3, Saskia Euser 2, Suzanne Struik 2, Bart de Wit 2, Lara Boonstoppel 1, Djin Schott 1

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.