Open huis bij de hooght

24 december 2005

PAPENDRECHT - Op 6 januari 2006 houdt zwemvereniging De Geul in Papendrecht Open Huis in zwembad De Hoogt vanaf 18.00 uur.

Voor kinderen vanaf 8 jaar (met zwemdiploma A) die sporten en zwemmen leuk vinden is het de kans om demonstraties van ervaren wedstrijd- en synchroonzwemmers te zien, en het vervolgens zelf onder begeleiding ook eens te proberen. Badkleding en handdoek meenemen dus!

Synchroonzwemmen werd vroeger ook wel kunstzwemmen of waterballet genoemd en is een Olympische sport. “Synchroon” betekent "gelijk". Het is een sierlijke, maar zware sport want je moet niet alleen de zwemslagen goed beheersen maar ook gevoel voor ritme hebben. Een groot deel van de figuren wordt onder water uitgevoerd. Dit betekent dus dat de zwemsters in de trainingen uitzonderlijk goed hun ademhaling onder controle moeten leren houden. Uitvoeringen zwem je met een groep, als duet of solo.

Wedstrijdzwemmen is een van de meest bekende Olympische sporten. Kijk naar Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn. Kinderen leren bij de zwemverenigingen vier zwemslagen: de borstcrawl, de rugcrawl, schoolslag en de vlinderslag. Een goede beheersing van de zwemtechniek is heel belangrijk bij het wedstrijdzwemmen. Daartoe hoort ook het induiken en het keren aan het eind van iedere zwembaan. Conditie en kracht bouw je op door iedere week met een groep zwemmers in het zwembad te oefenen en door het samen zwemmen van wedstrijden. Wedstrijdzwemmen is heel veilig, levert weinig blessures op en kan tot op hoge leeftijd goed worden volgehouden.

Voor meer informatie bel Jan van der Perk, tel.: 078- 615 28 08. Aanmelden kan via de website van
De Geul: www.zvdegeul.ontheweb.nl of per email: jvanderperk@tweakdsl.nl.
Alle aanmeldingen voor 31 december zijn altijd verzekerd van deelname.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.